Najava: Omladinski program BHR1 #494

Nema stajanja, osim vikendom, u Omladinskom programu BHR1. Nakon zadnjeg vikenda u junu/lipnju do kraja mjeseca OP dolazi svaki dan, u redovnim terminima, sa novim sadržajima, u okviru dobro poznatih formata/emisija. Na ovosedmičnom programu su Čuj BiH!, BH Demo Liga, Like & Share, Slobodni poligon i Oscilator. Više o sadržaju/ima čitajte u nastavku...


Ponedjeljak uobičajeno donosi dvije emisije iz naše produkcije. U prvoj, Čuj BiH Plus (od 13:03h) podsjećamo vas na priče koje su obilježile prošlu sedmicu u OP-u (ima veoma zanimljivih – srednjoškolci vs. segregacija, najava SHL akademije, Thinking Box…). U drugoj – Čuj BiH! – nove priče, gosti, najava OK festa i nova podjela ulaznica za Exit & Sea Dance festivale. Čuj BiH! slušajte u redovnom OP terminu, od 19:10h.

Advertisements

U utorak je na programu novo izdanje BH Demo Lige. Rijetki medijski prostor namijenjen promociji muzike domaćih demo bendova i autora i ovaj put će ponuditi informacije vezane za predstojeći Demo Fest, kao i preslušavaje nekih novih uradaka sa scene. Ako imate vlastiti bend i želite se promovirati u ovoj emisiji javite nam se na bhdemoliga@gmail.com, sa mini biografijom i snimcima svoje muzike.

Like&Share je magazin koji vam nudimo svake druge srijede, a tu ćete naći mnoštvo interesantnih informacija o dešavanjima koja biste trebali posjetiti, u istim i učestvovati, a tu su i priče o mladim ljudima čije aktivnosti, entuzijazam i(li) uspjesi bude optimizam i dokazuju da nije sve tako crno kad je bh. omladina u pitanju. I u ovoj emisiji biće karata za Exit i Sea Dance festivale, pa nas posjetite u 19:10h, kada će vas pozdraviti Inda i Hamza…

Četvrtkom u OP-u – Slobodni poligon. Emisija bez čvrstog koncepta, prostor za raznovrsne formate, teme, duže govorne sadržaje ili kakve tematske/muzičke specijale. O konkretnom sadržaju novog Poligona saznajte u srijedu naveče ili četvrtak ujutru na našem Facebook page-u (/omladinski.programm) i pridružite nam se, bilo u premijernom terminu, bilo u repriznom, od 00:10h.

Oscilator radio show je jedna od najdugovječnijih emisija posvećenih savremenoj elektronskoj muzici, a za kvalitet selekcije brinu se osnivači prvog bh. net-labela oscilator.net. Prošli put su nam promovirali, između ostalog, i vlastita, nova made in BiH izdanja , a šta će biti novi izbor ovih prekaljenih klabera provjerite u jednom od dva dostupna termina i – uživajte!

OP 494 (26.06.- 30.06.); satnica:

  • Pon: Čuj BiH! (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Uto: BH Demo Liga (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Sri: Like&Share (19:10h – 20.00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Čet: Slobodni poligon (19:10h – 20.00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Pet: Oscilator (19:10 –20:00h), repriza od 00:10h-01:00h

(STUDOMAT.ba)