Najava: Omladinski program BHR1 #344

Poželite li kakva dobrog radio programa, opuštajućeg, zabavnog, ali i takvog da u njemu možete čuti mnogo korisnih informacija i štošta zanimljivo naučiti, onda vam preporučujemo Omladinski program BH radija1.


Poželite li kakva dobrog radio programa, opuštajućeg, zabavnog, ali i takvog da u njemu možete čuti mnogo korisnih informacija i štošta zanimljivo naučiti, onda vam preporučujemo Omladinski program BH radija1. Program prave mladi ljudi iz cijele BiH i namijenjen je prvenstveno mladima, ali ga rado slušaju i stariji. Emituje se svakog radnog dana od 19:10h do 20 h, a za one kojima taj termin ne odgovara imamo i reprize, svake noći od 00:10h.

I ove sedmice naša novinarska ekipa vam donosi priče sa različitih festivalskih okupljanja kojima smo prisustvovali u proteklih nekoliko dana. Tu su Kaleidoskop u Tuzli, Fresh Wave u Banjaluci, kao i priča sa trebinjske Mastok rock fešte. Govorićemo i o položaju mladih u BiH i šire povodom Međunarodnog dana mladih, koji se obilježava svakog 12. augusta, a tu su nova izdanja nekih od naših standardnih autorskih rubrika.

A 12. augusta, u utorak, na programu je novo izdanje BH Demo Lige, emisije u kojoj vam prezentiramo rad naše demo scene; nove pjesme, najave koncerata i festivala na kojima nastupaju domaći demo autori i bendovi te intervjui sa nekim od njih standardni su sadržaj emisije koju slušate svakog drugog utorka u Omladinskom.

U srijedu vas čeka još jedna magazinska emisija iz našeg programa: Like & Share je prostor namijenjen promociji mladih kreativaca, entuzijasta koji se individualno ili u okviru različitih grupacija bave različitim cool stvarima, kao i emisija u kojoj ćete čuti najave za razna dešavanja u oblasti (popularne, omladinske) kulture. Najavićemo vam najinteresantnije muzičke programe i dešavanja tokom 20.SFF-a, a biće i zanimljivih razgovora sa još zanimljivijim sagovornicima…

U Slobodnom Poligonu OP-a, četvrtkom, nudimo vam različite sadržaje, bez konceptualnih ili vremenskih organičenja. Najčešće su u pitanju intervjui, različiti radijski specijali, reportaže, autorke rubrike ili gostujuće emisije. U trenutku dok vam pišemo ovu najavu nije izvjesno čime ćemo vas počastiti u četvrtak 14. augusta, ali obećavamo da će biti zanimljivo i vrijedno slušanja…

Naredni petak donosi vam još jednu od muzičkih emisija iz naše sedmične ponude. Pedeset minuta za mirofonom i miksetom ovog puta će biti naš DJ Djoha sa svojim izborom nove, ali ne i samo nove muzike koju rijetko možete čuti u domaćim radio programima. RAM Show nije stilski ograničen, pa možete očekivati sve i svašta, jedino u kvalitet selekcije nema potrebe sumnjati.

Toliko u najavi…za više od toga, za potpun doživljaj, nađite nas na frekvencijama BH radija1 ili na internetu (www.bhrt.ba). Do slušanja!

OP 344 (11.08.-15.08.);satnica:

  • Pon: Čuj BiH! (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Uto: BH Demo Liga (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Sri: Like&Share (19:10h – 20.00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Čet: Slobodni poligon (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Pet: RAM Show, (19:10 –20:00h). repriza od 00:10h-01:00h

(STUDOMAT.ba)