Najava: Omladinski program BHR1 #335

Na početku smo perioda globalne fudbalske groznice, već krajem ove sedmice počine FIFA World Cup u Brazilu i mnogi će svoje obaveze i slobodno vrijeme planirati u skladu sa prenosima fudbalskih utakmica Svjetskog prvenstva.


Na početku smo perioda globalne fudbalske groznice, već krajem ove sedmice počine FIFA World Cup u Brazilu i mnogi će svoje obaveze i slobodno vrijeme planirati u skladu sa prenosima fudbalskih utakmica Svjetskog prvenstva.

Naš, Omladinski program BH radija1, ostaje u svom standardnom terminu, i nudi vam uobičajeno zanimljive i korisne sadržaje, a ako iz bilo kojeg razloga ne mognete slušati OP u večernjem terminu, predlažemo vam onaj reprizni, noćni, od 00:10h, svakog radnog dana…

Ponedjeljak je uobičajeno dan za raznovrsne, magazinske, sadržaje koje vam prezentiramo u dijelu programa koji zovemo Čuj BiH!. Priče i prilozi naših novinara iz čitave BiH, nova izdanja redovnih autorskih rubrika, najave, muzika – sve to, pa i više – čeka vas i ovog ponedjeljka od 19:10h u programu BH radija1. A ima i repriza, pa ne propustite.

Utorkom vam donosimo jednu od dvije muzičke emisije koje pokrivaju alternativne/demo muzičke scene, kako exYu prostora (Anatomija Zvuka), tako i BiH (BH Demo Liga). Ovog utorka, 10.juna, na programu je nova Anatomija Zvuka što znači da ćete slušati novu muziku alternativnih bendova i izvođača sa prostora Balkana, a sve nam to priprema i prezentira naš Dragan Vuković, a.k.a. DJ Vuk.

U srijedu vas iz našeg studija redovno pozdravljaju i kroz OP sadržaje vode Marina i Faris. Ove srijede na programu je Infopol, emisija namijenjena svim aktivnim i ambicioznim omladincima koji žele učiti, sticati nova iskustva i raditi na sebi u svakom mogućem pogledu. Mnoštvo informacija, korisnih priloga i sadražaja nudimo vam svake druge srijede u Infopolu, pa ne propustite prvo junsko izdanje, 11.juna, od 19:10 ili u reprizi…

U četvrtak, Slobodni poligon sa sve zanimljivim govornim sadržajima, intervjuima, reportažama, predstavljanjima zanimljivih ljudi i ideja, te drugim programskim specijalima u narednom izdanju vam donosi drugi dio razgovora našeg Borisa Lalića sa mladim i talentovanim matematičarem i intelektualcem Franjom Šarčevićem. Nakon prvog dijela priče šteta bi bilo da propustite nastavak, a osim toga biće mjesta i za još jedan ili par kraćih, ne manje zanimljivih sadržaja…

Petak, kao i svaki put, nudi opuštanje i uživanje uz jednu od preostalih tri muzičke emisije iz naše ponude. To bi ovog petka (13.06.) trebao biti naš RAM Show, 50 minutna eklektična muzička selekcija našeg starog saradnika, DJ Djoha-e. Nemojte propuštati, bilo u večernjem, bilo u noćnom terminu.

Do slušanja, sretno!

OP 335 (09.06.- 13.06.);satnica:

  • Pon: Čuj BiH! (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Uto: Anatomija Zvuka (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Sri: Infopol (19:10h – 20.00h), repriza od 00:10h – 01:00h
  • Čet: Slobodni poligon OP-a (19:10h – 20.00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Pet: RAM Show (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h – 01:00h

(STUDOMAT.ba)