Najava: Omladinski program BHR1 #318

Na početku druge sedmice februara, najavljujemo nove sadržaje Omladinskog programa BH radija1. To jest, ukoliko nam aktuelna situacija i dešavanja na ulicama bh. gradova dopusti ostati u standardnoj programskoj shemi


Na početku druge sedmice februara, najavljujemo nove sadržaje Omladinskog programa BH radija1. To jest, ukoliko nam aktuelna situacija i dešavanja na ulicama bh. gradova dopusti ostati u standardnoj programskoj shemi. Ako se to desi, onda vam predlažemo da uz Omladinski budete svakog radnog dana od 19:10h do 20 sati. Čućete puno toga pametnog i zanimljivog, a neće izostati ni kvalitetni muzički i drugi sadržaji…

U ponedjeljak redovno slušate magazin Čuj BiH!, emisiju sa pričama i prilozima iz raznih krajeva naše zemlje, a koje vam donose naši novinari/ke raspoređeni u većini najvećih bh. gradova. Neminovan je osvrt na događaje koji su obilježili proteklih nekoliko dana u BiH, a neće izostati ni neki, prethodno planirani, ”mirnodopski” sadržaji. Elem, preporuka je biti uz BHR1 od 19:10h, ili ako ne stignete tad, onda od 10 minuta iza ponoći, u repriznom izdanju.

Ovog utorka na redu je novo izdanje naše emisije posvećene domaćoj demo sceni, i neumornim autorima i bendovima sa iste. BH Demo Liga svakog drugog utorka vam prezentira njihov rad, nove pjesme, najave koncerata, a tu su i razgovori sa nekim od aktera scene. Poslušajte ih i podržite,  termini su isti, može i od 19:10h, kao i od 00:10h.

U srijedu bi vas sa naših frekvencija trebali pozdraviti Marina Golubović i Faris Šehović, u još jednom magazinu u okviru OP-a, emisiji Like&Share. Tu možete saznati sve i svašta, a neizostavno ćemo vas uputiti na lokacije i događaje koji bi vas mogli kulturno/duhovno uzdići, zaintrigirati ili zabaviti. Naš pop-kulturni magazin sadrži i srodne priče i priloge naših novinara, a počesto i zanimljive autorske rubrike. Lajkajte i šerujte sa nama ili putem naših frekvencija, srijedom od 19:10h.

Četvrtkom vas počastimo Slobodnim poligonom OP-a, prostorom namijenjenim svima onima koji žele čuti zanimljiva razmišljanja i stavove naših pažljivo odabranih sagovornika ili autora. Dakle, intervjui, reportaže, specijalne tematske emisije i sadržaji; sve to ili barem nešto od toga možete očekivati u Omladinskom četvrtkom.  Ima i onaj reprizni termin, pa izvol'te…

U petak, 14.02., u programu bi u navedenim terminima trebali čuti kvalitetnu i savremenu elektronsku muziku, u još jednom izdanju Oscilator radio show-a. Za domaća izdanja u pomenutoj sferi muzike provjerite i oscilator.net, web stranicu našeg prvog net labela.

Ako nam shema i plan programa pretrpi kakve promjene biće to zbog važnih, možda i istorijskih dešavanja u ovom dijelu Evrope, onome kojeg naš kolega, novinar OP-a, Chaga Burru, zove Bijelom Afrikom. Sve pratimo i o tome izvještavamo, kako u OP-u, tako i u ostatku programa BH radija1. Do slušanja, nek nam je sretno!

OP 318 (10.02-14.02.);satnica:

  • Pon: Čuj BiH! (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Uto: BH Demo Liga (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Sri: Like&Share (19:10h – 20.00h)
  • Čet: Slobodni poligon OP-a (19:10h – 20.00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Pet: Oscilator, (19:10 –20:00h). repriza od 00:10h-01:00h

(STUDOMAT.ba)