Najava: Omladinski program BHR1 #313

Pozdrav iz redakcije Omladinskog programa BH radija1! Najavljujemo novo izdanje našeg programa za mlade, koji se na našim frekvencijama emituje već šest godina.


Pozdrav iz redakcije Omladinskog programa BH radija1! Najavljujemo novo izdanje našeg programa za mlade, koji se na našim frekvencijama emituje već šest godina.

Naime, u ovoj sedmici januara, tačnije 07.01., punimo šest godina postojanja i rada i ulazimo u sedmu. Nismo više skloni slaviti te svoje male jubileje jer je od prošle godine OP značajno (u)skraćen, i broj naših saradnika je manji nego ikad, ali nastavljamo dalje vjerujući da i dalje pravimo program zanimljiv mnogim mladim ljudima, i da je to još uvijek  jedan od rijetkih medijskih sadržaja za mlade koji je i edukativan i informativan i zabavan. Da li je tako, provjerite u nekom od naših termina, ili svakog radnog dana, od 19:10h do 20 sati.

Ponedjeljak je dan za magazin Čuj BiH! koji redovno donosi raznovrsne priloge, priče iz raznih bh. sredina u kojima naši novinari bilježe dešavanja zanimljiva mladima, predstavljaju omladince/ke koji se na različite načine ističu, a često govorimo i o životu mladih u nekim manjim sredinama u BiH. Tu su i neke od redovnih rubrika koje priređuju naši saradnici (Fus pasus vs. habitus, Draga mama…), a nađe se mjesta i za pokoji muzički broj.

Mnogo više muzike čeka vas u utorak, kada ćete čuti novo, redovno dvosedmično, izdanje emisije Anatomija Zvuka. Dragan Vuković ili DJ Vuk svoju emisiju gradi oko muzike sastava koje ubrajaju u kategoriju alternativnih, a pored noviteta sa exYu scene/a, uvijek možete očekivati i pokoje iznenađenje iz prošlosti, kao i intervjue sa nekim od aktera scene. Anatomija Zvuka dolazi u dva termina, od 19:10h i repriznom, od 10 minuta iza ponoći.

U srijedu vas zapljuskujemo gomilom informacija koje bi trebale interesirati sve aktivne i ambiciozne mlade. Infopol je od početka rada OP-a naš dežurni informator namijenjen studentima, srednjoškolcima i ostalim mladima, a neki od naših izvora su i portali posao.ba te studomat.ba. Tu su i tematski srodni prilozi naših novinara i sve to u pedeset minuta, garnirano muzikom, priređuju naši Marina Golubović i Faris Šehović.

Četvrtak je dan za Slobodni poligon OP-a, a to je prilika da čujete zanimljive razgovore sa još zanimljivijim sagovornicima; reportaže sa događaja koji zaslužuju veću pažnju ili kakve druge ‘specijalne’ i drugačije sadržaje koje prave naši saradnici. I ovog četvrtka sadržaj će biti šaren i mozaičan, a šta je to konkretno, saznaćete ukoliko budete uz BHR1 od 19:10h ili opet u reprizi, od 00:10h do 01:00h.

Petkom se opet zabavljamo i uživamo u muzičkim selekcijama za koje se brinu naši muzički urednici. Ovog petka (10.01.) na redu je novi Češalj, redovna mjesečna selekcija potpuno novih kompozicija iz različitih sfera moderne muzike za mlade, uz pokoju deliciju iz ponekad začuđujuće daleke prošlosti, kakvu može ‘iskopati’ samo dugogodišnji muzički kolekcionar poput našeg Denisa Jelečanovića. I ovaj program možete konzumirati u dva pomenuta termina, pa si odaberite draži…

Šest smo godina sa vama, i još ne odustajemo. Nemojte ni vi, budite uz OP i dalje, a mi ćemo se truditi da vas informiramo, educiramo i zabavimo…Do slušanja!

OP 313 (06.01.-10.01.); satnica:

  • Pon: Čuj BiH! (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Uto: Anatomija Zvuka (19:10h-20:00h),  repriza  od 00:10h-01:00h
  • Sri: Infopol (19:10h – 20.00h)
  • Čet: Slobodni poligon OP-a (19:10h – 20.00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Pet: Češalj (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h – 01:00h

(STUDOMAT.ba)