Najava: Omladinski program BHR1 #310

Srdačan pozdrav poštovana publiko! I ove sedmice vas upućujemo na sadržaje sada već 310. izdanja Omladinskog programa, koji i na pragu kalendarske zime nastavlja bilježiti ljude, dešavanja i teme zanimljive mladima i prezentirati ih u formatu sa kojim smo započeli s početkom ljeta, svakim radnim danom, od 19:10h do 20h.


opbhr1 cover

Srdačan pozdrav poštovana publiko! I ove sedmice vas upućujemo na sadržaje sada već 310. izdanja Omladinskog programa, koji i na pragu kalendarske zime nastavlja bilježiti ljude, dešavanja i teme zanimljive mladima i prezentirati ih u formatu sa kojim smo započeli s početkom ljeta, svakim radnim danom, od 19:10h do 20h. Naravno da vam preporučujemo svaki od naših sadržaja i emisija, a vi odaberite ono što vam se učini najzanimljivijim.

opbhr1 coverPonedjeljak, 16.decembar, donosi uobičajeno ‘šaren’ sadržaj magazina OP-a, emisije Čuj BiH! U Čuj BiH! možete čuti koje smo aktuelnosti pratili u raznim krajevima naše zemlje, koje zanimljive sagovornike pitali o različitim važnim stvarima, a tu su i neizbježni sadržaji, poput novih izdanja naših standardnih autorskih rubrika (Fus pasus vs. habitus, Draga mama…). U 50 minuta našeg magazina čućete mnogo mladih ljudi i njihovih priča, pa ne propustite, ponedjeljak od 19:10h ili u reprizi, 10 minuta iza ponoći.

U utorak ćete, nakon dvije sedmice, čuti novosti sa domaće demo scene, nove ili stare pjesme naših demo bendova i(li) autora, a vjerovatno bude mjesta i za kakav duži razgovor sa nekim od aktera na sceni. Sve su to uobičajeni sadržaji emisije BH Demo Liga, rijetkog medijskog projekta namijenjenog promociji rada naših mladih muzičara. Kroz BH Demo Ligu vodi vas Aleksandra Slavnić, a ako ste zainteresirani za promociju svog ili rada svog benda, javite nam se na bhdemoliga@gmail.com.

Srijeda, 18.decembar, ovog je puta vrijeme za novo izdanje još jednog magazina u OP-u. Emisija Like&Share vas vodi na zanimljiva mjesta gdje bi svaki omladinac mogao pronaći nešto za sebe; promoviramo različita kulturna i druga dešavanja, govorimo o interesantnim mladim ljudima koji svojim djelovanjem skreću pažnju na sebe, a uvijek bude mjesta i za kakav prilog naših novinara o aktuelnostima i temama kakve obrađujemo i u ostatku programa OP-a.

Četvrtak donosi novi Slobodni poligon, a to znači da ćete opet biti u prilici čuti zanimljive razgovore, intervjue sa nekim poznatim ljudima, ili druge priloge i sadržaje slobodnog formata. Ovog puta u nekim od glavnih uloga biće bendovi Kultur Shock i Dede Putra, a bude mjesta  i za neka iznenađenja. U svakom slučaju, ne propustite…od 19.10h, a može i u reprizi, opet od 00:10h.

U petak, ponovo nakon dvije sedmice, sa naših frekvencija pozdraviće vas ekipa Oscilator radio show-a, ovog puta, a to je rijetkost, sa oba člana postave na jednom mjestu. Andrej Imamović nakratko je zamijenio Berlin Sarajevom, ali to ne znači da će nedostajati novih, svježih uradaka sa savremene elektronske scene a za raritete iz elektro-disco-house prošlosti u Oscilatoru se brine Ensar Zgodić…

Toliko u najavi. Za više i za intenzivniji doživljaj OP-a, morat ćete biti uz BH radio1 u nekom od navedenih termina. Do slušanja, pozdrav iz redakcije Omladinskog programa!

OP 310 (16.12-20.12.);satnica:

  • Pon: Čuj BiH! (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Uto: BH Demo Liga (19:10h-20:00h),  repriza  od 00:10h-01:00h
  • Sri: Like&Share (19:10h – 20.00h)
  • Čet: Slobodni poligon OP-a (19:10h – 20.00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Pet: Oscilator, od 00:10h – 01:00h

(STUDOMAT.ba)