Najava: Omladinski program BHR1 #308

Decembar je, zima je već tu i sve nas je manje na ulicama nakon što se spusti noć i minusi krenu da se množe. Redovna preporuka s ovog mjesta je da dio večeri provedete uz BH radio 1 i Omladinski program, a ako vam termin od 19.10h do 20 sati iz nekog razloga ne odgovara, onda sadržaje OP-a možete čuti i u reprizi, deset minuta iza ponoći, kad je vani stvarno veoma hladno...Mi radimo za sve mlade, one koji se tako osjećaju, i sve ostale zainteresirane, a i u ovoj, prvoj sedmici decembra, nudimo dosta toga zanimljivog...


opbhr1 cover

Decembar je, zima je već tu i sve nas je manje na ulicama nakon što se spusti noć i minusi krenu da se množe. Redovna preporuka s ovog mjesta je da dio večeri  provedete uz BH radio 1 i Omladinski program, a ako vam termin od 19.10h do 20 sati iz nekog razloga ne odgovara, onda sadržaje OP-a možete čuti i u reprizi, deset minuta iza ponoći, kad je vani stvarno veoma hladno…Mi radimo za sve mlade, one koji se tako osjećaju, i sve ostale zainteresirane, a i u ovoj, prvoj sedmici decembra, nudimo dosta toga zanimljivog…

opbhr1 coverPonedjeljkom, uobičajeno, emitujemo zanimljive priče iz različitih krajeva BiH, gdje naši novinari/ke bilježe dešavanja zanimljiva mladima, razgovaraju sa isto tako zanimljivim mladim ljudima, a tu su i rubrike i kolumne koje često nađu mjesto u našem najšarenijem magazinu. Magazin se zove Čuj BiH!, a termin je standardan već nekoliko mjeseci, od 19:10h do 20:00h.

Utorak će biti obojen muzikom domaćih demo bendova i autora koji i dalje vrijedno rade, bez obzira na uvjete, i snimaju svoje autorske pjesme koje možete čuti u našoj emisiji BH Demo Liga. Ovosedmično izdanje donosi i priču sa finalnog koncerta/takmičenja za mlade rock bendove- Jaeger Music Nights – koje je i ove godine publici u raznim krajevima BiH predstavilo nekoliko zanimljivih sastava. Kroz BH Demo Ligu i ovaj put će vas voditi Aleksandra Slavnić.

Marina Golubović i Faris Šehović domaćini su još jednog magazinskog sadržaja u OP-u. Like&Share vam prezentira mnoštvo zanimljivih informacija i upućuje vas na mjesta i događaje koje biste neizostavno trebali posjetiti ili u istim učestvovati. Često u Like&Share-u bude i interesantnih gostiju, kao i tematskih priloga ostalih članova naše novinarske redakcije. Poslušajte šta su vam spremili za srijedu, 04.decembar, a nakon toga – lajkajte i širite dalje…

U četvrtak vam opet preporučujemo govorne sadržaje, koji su veoma zanimljivi i vrijedni slušanja, bilo da se radi o reportažama, intervjuima ili kakvim autorskim rubrikama i(li) eksperimentima. Slobodni poligon OP-a mjesto je za takve uratke, a i ovog puta možete birati termin – ili od 19:10h do 20h, ili od deset minuta iza ponoći do 01:00h.

U petak nas neće biti u ovom večernjem terminu (od 19:10h) zbog specijalnog sportskog programa u kojem ćete moći pratiti izvlačenje grupa za predstojeće Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Brazilu. No, ljubitelji elektronske muzike koju svakog drugog petka promovira ekipa iz najstarijeg bh. net-labela –Oscilator –svoju redovnu dozu moći će konzumirati u noćnom terminu, od 00:10h do 01.00h.

Gore navedeno je, naravno, samo dio sadržaja koje vam ekipa OP-a sprema za ovu sedmicu. Za više od toga, ili za ostatak, potrudite se biti uz naše frekvencije, ili nas potražite na internetu i – slušajte. Pozdrav od Omladinaca!

OP 308 (02.12-06.12.);satnica:

  • Pon: Čuj BiH! (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Uto: BH Demo Liga (19:10h-20:00h),  repriza  od 00:10h-01:00h
  • Sri: Like&Share (19:10h – 20.00h)
  • Čet: Slobodni poligon OP-a (19:10h – 20.00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Pet: Oscilator, od 00:10h – 01:00h

(STUDOMAT.ba)