Najava: Omladinski program BHR1 #289

Poštovani prijatelji, štovaoci, draga publiko...pred vama je najava sadržaja koje u Omladinskom programu BH radija1 možete slušati tokom pretposljednje sedmice jula, od 22. do 26.07. u terminu od 19:10 do 20 sati.


Poštovani prijatelji, štovaoci, draga publiko…pred vama je najava sadržaja koje u Omladinskom programu BH radija1 možete slušati tokom pretposljednje sedmice jula, od 22. do 26.07. u terminu od 19:10 do 20 sati.

Advertisements

Kao i obično Omladinski program će vam ponuditi mnoštvo informacija, priča i priloga naših novinara, rubrika i emisija koje bi vas mogle zanimati i koje vam i ovog puta toplo preporučujemo…

U ponedjeljak ćemo vam, pored nekih neizostavnih rubrika (Fus pasus vs. habitus, Ophođenje prema ljudima) donijeti  i priče sa najinteresantnijih dešavanja koja smo pratili tokom protekle sedmice. Bilo smo na sarajevskom izdanju Startup Weekenda, a događaj koji je zaokupio pažnju mnogih je najbolji muzički festival u BiH – banjalučki Demo Fest. Sa najvećeg regionalnog festivala demo bendova u magazinu Čuj BiH! donosimo kratku priču o najvažnijim dešavanjima, a u četvrtak slijedi i duži raport, Demo Fest Specijal koji će za vas pripremiti Aleksandra Slavnić, urednica naše BH Demo Lige, emisije u kojoj vam redovno predstavljamo radove i dešavanja na domaćoj demo sceni.

Utorak je ovog puta rezervisan za alternativnu muziku sa exYu prostora. Riječ je o još jednoj Anatomiji Zvuka, emisiji koju već godinama za OP priprema, uređuje i vodi Dragan Vuković, ekspert za pomenutu oblast.

Srijeda donosi novo izdanje Infopola, emisije u kojoj sve srednjoškolce, studente i ostale mlade željne prilika za obrazovanje, posao i različita iskustva kojima bi mogli dodatno izgraditi sebe i svoj CV, informiramo o svim za njih interesantnim dešavanjima i aktuelnostima iz raznih krajeva BiH. Sa vama će u novom Infopolu, od 19:10h do 20h, biti Marina Golubović.

Advertisements

U četvrtak, u terminu kojeg zovemo Slobodni poligon OP-a, slijedi detaljan raport sa ovogodišnjeg, po mnogima najboljeg Demo Festa do sada. Ako bude mjesta, počastit ćemo vas i preporukom knjige za ovu sedmicu, u novom izdanju naše rubrike o knjizi – Verbuk.

Petak, dan za muzičke emisije iz Omladinkog programa, ove sedmice predstavlja novu uzbudljivu i kvalitetnu muzičku selekciju za koju se jednom mjesečno brine naš DJ Djoha. Dakle, čeka vas 50 minuta cutting edge muzike raznih žanrova u još jednom RAM Show-u.

Još jednom vas podsjećamo da Omladinski program tokom ljeta slušate u novom terminu, pet dana u sedmici, od 19:10h do 20 sati. Budite uz nas i poslušajte nešto od gore preporučenog, nećete se pokajati…Do slušanja!

OP 289 (22.07-26.07.):

  • Pon: Čuj BiH! (19:10h-20:00h)
  • Uto: Anatomija Zvuka (19:10h-20:00h),  repriza  od 00:10h-01:00h
  • Sri: Infopol (19:10h – 20.00h)
  • Čet: Slobodni poligon OP-a (19:10h – 20.00h)
  • Pet: RAM show (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h – 01:00h

(STUDOMAT.ba)