Nagradni fond 20 000 KM: BH Futures Foundation organizuje trominutnu disertaciju

Takmičenje za studente dodiplomskih, master i potdiplomskih (PhD) studija koje će obuhvatiti naučne istraživače u našoj zemlji, ali i inostranstvu ukoliko prijavljeni takmičar ima BH porijeklo.


great presentation
Foto: Envato

BH Futures Foundation poziva studente bachelor, master i doktorskih studija Unierziteta u Bihaću da uzmu učešće na takmičenju 2022 BH trominutna disertacija (BH 3 Minute Thesis 2022) kao i besplatno učešće na prvoj virtualnoj školi komunikacije naučnog istraživanja ili završnog rada (Virtual School of Communications Research 2022).

Nakon uspješnog 3MT takmičenja održanog u 2020/2021. godini, ove godine Fondacija organizuje takmičenje za studente dodiplomskih, master i potdiplomskih (PhD) studija koje će obuhvatiti naučne istraživače u našoj zemlji ali i inostranstvu ukoliko prijavljeni takmičar ima BH porijeklo. Nagradni fond za sve tri kategorije iznosi 20 000 BAM.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

3MT takmičenje će se održati virtuelno kako bi se omogućile prijave iz svih dijelova svijeta. Osim koristi za BH studente da unaprijede svoje soft-skills te samu komunikaciju svog naučnog istraživanja ili završnog rada, BH univerziteti zajedno sa fakultetima će imati priliku da prezentuju svoj istraživački rad kroz svoje studente, kao i da otvore vrata za nove saradnje, projekte i studente.

Virtualna škola komunikacije nučnog istraživanja ima za cilj da pomogne studentima u pripremanju njihove trominutne prezentacije kao i poboljšanju komunikacije samog rada prema široj publici. Svaki student koji se prijavi na VSRC 2022 će imati svog mentora koji će pružiti savjetovanje studentu kako da što bolje iskomunicira svoj bachelor, master ili PhD završni rad.

Dodatne informacije za 3MT takmičenje: https://www.bhfuturesfoundation.org/3mt-2022

Dodatne informacije za VSRC: https://www.bhfuturesfoundation.org/vsrc