Muškarac iz Beograda nudi besplatan smještaj za dvoje studenata u svom stanu, a uslov je samo jedan

Studenti neće imati nikakve troškove, a postoji samo jedan uslov da dobiju stan.


portrait serious young man sitting sofa using laptop
Foto: STUDOMAT / Freepik

Čini dobro da ti se dobrim vrati – rečenica je koju možemo upotrijebiti ako govorimo o Stefanu Simiću iz Beograda, čovjeku koji je već jednom privukao pažnju javnosti svojom objavom na društvenim mrežama i velikodušnom ponudom, a sada je to učinio opet, prenosi Srpskainfo.

Naime, Stefan je u januaru ponudio besplatno stanovanje za dvoje studenata, bez ikakvih skrivenih troškova i obaveza, a jedini uslov je bio da su odgovorni i pohađaju redovno fakultet.

Njegova objava je izazvala opšte oduševljenje na Facebooku, a nekoliko mjeseci od tada ovaj Beograđanin ponovo čini isto, jer su studenti koji su živjeli kod njega dobili mjesto u domu zbog svog odličnog prosjeka.

Kako je obavijestio sve svoje pratioce, Stefan ponovo oglašava stan, uz iste uslove i dobru volju da nekome pomogne. Ovaj plemeniti filozof i književnik se preselio u Njemačku, ali to ga nije spriječilo da pruži nekome sigurnost i dom na godinu dana.

– Dragi prijatelji, dvoje studenata mi do kraja novembra izlaze iz stana, imali su odličan prosjek, i biće u studentskom domu. Pošto cijene stanova u Beogradu ne opadaju, i ove godine tražim dvoje mladih ljudi da žive u jednoj studentskoj godini, bez da imaju bilo kakve troškove oko stana. Niti imaju bilo kakve obaveze prema meni, osim da se ponašaju uljudno, napisao je Simić.

On je dodao da je besmisleno plaćati stanove 400 eura mjesečno, te da je i sam živio kao student kod mnogih ljudi.

– Pa i dan danas, na mojim turnejama, želja mi je da bar dio toga prenesem nekima od njih, iz godine u godinu… U 90 odsto slučajeva bio sam smješten kod ljudi, privatno, imam iskustva, i želim da se to prenosi dalje, ne mora sve da se plati i naplati. Treba njegovati solidarnost i otvorenost doma, a ne sve suprotno, zaključio je Stefan u svojoj objavi.

Dragi prijatelji, dvoje studenata mi do kraja novembra izlaze iz stana, imali su odličan prosek, i biće u studentskom…

Objavljuje Stefan SimicNedjelja, 24. rujna 2023.