Možemo li kvalitetom visokog obrazovanja zaustaviti odlazak mladih iz BiH?

U ovoj akademskoj godini u Federaciji Bosne i Hercegovine upisano je 53.105 studenata, što je za 8,5 posto manje u odnosu na prethodnu akademsku godinu.


prof dr damir zenunovic
Foto: Screenshot Youtube

U petak, 11.03.2022. godine gost u emisiji “Dobro jutro TK” bio je prof.dr. Damir Zenunović, voditelj Centra za osiguranje kvaliteta i internu evaluaciju Univerziteta u Tuzli. Tema razgovora je bila: “Možemo li kvalitetom visokog obrazovanja zaustaviti odlazak mladih iz BiH?”

U ovoj akademskoj godini u Federaciji Bosne i Hercegovine upisano je 53.105 studenata, što je za 8,5 posto manje u odnosu na prethodnu akademsku godinu, objavila je Federalna agencija za statistiku.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Nažalost, prema posljednjem istraživanju Ujedinjenih nacija, čiji su rezultati objavljeni u novembru prošle godine, 50 posto mladih razmatra da napusti Bosnu i Hercegovinu.

Možemo li ove brojke mijenjati, između ostalog, poboljšanjem kvaliteta visokog obrazovanja, odgovore za RTVTK je dao prof.dr. Damir Zenunović, voditelj Centra za osiguranje kvaliteta i internu evaluaciju Univerziteta u Tuzli.