Mostarski studenti sarađuju u kreiranju marketing kampanja

Ovaj semestar studenti kreiraju istraživačke studije i marketing kampanje za poslovne partnere i prijatelje Univerziteta.


studenti
Foto: Univerzitet "Džemal Bijedić"

Studenti druge godine univerzitetskog studija Poslovna informatika i studenti treće godine univerzitetskog studija Dizajn interijera na Univerzitetu “Džemal Bijedić”, pod vodstvom predmetnog nastavnika, prof. dr. Veldina Ovčine, ovaj semestar kreiraju istraživačke studije i marketing kampanje za poslovne partnere i prijatelje Univerziteta, te za jedinice lokalne samouprave Federacije Bosne i Hercegovine.

Multidisciplinarni timovi

Ovakvi projekti na navedenim univerzitetskim studijima se tradicionalno rade godinama unazad, s tim da se ove godine, po prvi put, formiraju multidisciplinarni timovi, koji imaju zadatak da kroz marketinške kampanje iskomuniciraju ključne kompetencije oba studija, te profiliraju marketinške strategije koje će ostvarivati iznad prosječne ekonomske performanse na tržištu.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Tim povodom, na Ekonomskom fakultetu, održana je radionica sa studentima, s ciljem profiliranja interdisciplinarnih timova i partnerskih nastupa na tržištu, razmjene ideja i udruživanja snaga za potrebe budućih izviđajnih, deskriptivnih i kauzalnih istraživanja.

Marketinški projekti i kreativne kampanje proaktivnih studenata ova dva studijska programa bit će prezentirane javnosti krajem tekućeg semestra.

Entuzijazam i zadovoljstvo studenata

Radionica je izazvala veoma pozitivne reakcije svih prisutnih studenata. Kako kažu, u potpunosti su spremni investirati svoja tehnička, interpersonalna i konceptualna znanja i vještine u kreiranje diferenciranih marketinških kampanja, kako bi podstakli razvoj partnerskih kompanija Univerziteta i šire društvene zajednice.

 – S kolegama, studentima Dizajna interijera, smo podijelili naše ideje za predstojeće marketing kampanje, usvojili kritike i savjete za samu realizaciju kampanja, te uočili važnost timskog rada. Smatram da mehaničko učenje bez primjene praktičnih znanja i vještina nije dovoljno, dok kroz ovakav inovativan tip predavanja i radionice koju je vodio naš profesor Veldin Ovčina studenti imaju priliku razmijeniti mišljenje sa kolegama sa drugih studija, te uz sve sličnosti i razlike, podijeliti neke nove priče, kazala je Amina Hujdur, studentica druge godine Poslovne informatike, piše Bljesak.info.

Studentica treće godine Dizajna interijera, Amina Hadžiabdić, naglašava da je radionica sa studentima dva studijska programa koji naizgled nemaju mnogo zajedničkih poveznica, kroz upoznavanje i rad, dovela do osmišljavanja i buduće realizacije zajedničkih projekata.

 – Komunikacija i saradnja studenata diferenciranih studentskih programa iznjedrila je jednu veliku prednost kombinovanjem različitih kompetencija u jednu. Kampanje koje su trebale biti odvojene sada mogu biti, i biti će, mnogo kvalitetnije. Radujemo se zajednički kreiranim kampanjama, dodaje Amina.