Mogućnost plaćene dvomjesečne prakse studenticama

Udruženje građana "Nešto više" nudi priliku studenticama i mladim ženama da obavljaju dvomjesečnu plaćenu praksu u svojoj struci, te steknu radna iskustva.


women working 1600434094

Udruženje građana “Nešto više” pruža prilike mladim ženama (od 20 do 30 godina) da steknu prvo praktično radno iskustvo u trajanju od 2 mjeseca (320 radnih sati) u nekoj od kompanija/organizacija/ institucija u BiH iz njihovog polja interesovanja i studija.

Pored praktičnog iskustva 38 učesnica će dobiti i obuku iz pisanja CV-a, te trening o pravilnom nastupu prilikom intervjua za posao. Novčani iznos od 750 KM kao i pismo preporuke će dobiti svaka učesnica nakon obavljene prakse.

Osoblje UG Nešto Više će pružiti podršku učesnicama u procesu pronalaska odgovarajuće kompanije/organizacije/institucije u kojoj će moći steći svoje prvo radno iskustvo.

Poziv je namijenjen studentkinjama završnih godina studija i nezaposlenim diplomantkinjama različitih studijskih usmjerenja. Ovaj poziv je objavljen od strane Udruženja građana “Nešto Više” u okviru projekta “Prvo praktično radno iskustvo za žene sa završenim fakultetom”  koji je podržan od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini u okviru programa “Osnaživanje žena”.

Sve zainteresirane kandidatkinje mogu se detaljnije informisati i podnijeti prijavu putem linka.