Mlada doktorica ne razmišlja o odlasku iz BiH: Fakultet završila prije roka i odmah dobila posao

Mlada doktorica iz Bratunca Nevena Ćirković je odmah dobila stalni angažman u srebreničkom Domu zdravlja.


1 13
Foto: crna-hronika.info

Mlada doktorica iz Bratunca Nevena Ćirković (24), koja je prije roka diplomirala na Medicinskom fakultetu u Foči, i to s prosjekom 9.40, odmah je dobila stalni angažman u srebreničkom Domu zdravlja u Službi porodične medicine.

Životni poziv

Nakon završetka srednje škole, kao odlikaš, Nevena je dugo razmišljala koji fakultet upisati te je, na nagovor prijatelja, upisala Medicinski fakultet u Foči.

– Tek na drugoj godini studija shvatila sam da je to moj životni poziv, što je dosta utjecalo i na moje rezultate. Ljubav, ali i predan rad i dobra organizacija bili su ključni da šestogodišnje studije završim prije roka, kazala nam je Ćirković.

Ističe da je i ranije mogla završiti studije, ali je željela još ostati s prijateljima i kolegama, koji su joj, dodaje, uz dobru organizaciju, veliki trud, naporan rad i ljubav prema ovom poslu, bili velika podrška, poput roditelja.

Lijepa riječ

Naglašava da je u srebreničkom Domu zdravlja dobro prihvaćena kao najmlađi ljekar ove zdravstvene ustanove i ima punu podršku kolega. Ističe kako je zadovoljna te da ne razmišlja o tome da ide u neku drugu zemlju.

– Kada završite fakultet, posao je ono čemu težite, uz stalno usavršavanje, naravno. U smjeni imam od 30 do 50 pacijenata i svi su me prihvatili. Mnogima su potrebni lijepa riječ i osmijeh, to svakoga oraspoloži i razveseli, zbog čega naši pacijenti odu zadovoljni, nekad i bez lijekova, rekla nam je Nevena.

Posao za mlade kadrove

Aleksandar Jovanović, direktor Doma zdravlja u Srebrenici, ističe da mu je posebno drago, kao medicinskom radniku i kolegi, što ova zdravstvena ustanova uvijek može zaposliti mlade i stručne ljude koji žele tu ostati i raditi.

– Zadovoljstvo nam je kada se mladi ljekari jave i traže posao u našem Domu zdravlja. Posebno me raduje da naš kolektiv prihvata takve ljude i nudi im svu pomoć i podršku u radu. Tako je i s našom mladom doktoricom Nevenom, koja se odskoro pridružila našem kolektivu, kazao je Jovanović.

Mlada doktorica Ćirković otkrila nam je da planira upisati specijalizaciju, ali, kako kaže, još je rano, predstoji joj još učenja i prakse, prenosi crna-hronika.info.