Mislite da ne postoje? Varate se! Ovo je 6 poslova koji zvuče predobro, ali su istiniti

Ne kaže se džabe da kada radimo ono što volimo da tada zapravo uopće ne radimo. Mislite da je nemoguće? Malo ste se zeznuli!


job boss 1554194800

Jeste li ikada imali toliko strast prema nečemu da ste to htjeli pretvoriti u posao i unovčiti, samo ste mislili da je tako što nemoguće? Primjerice, idealan posao za filmofila bio bi da po cijele dane (ili po nekoliko sati) gleda filmove i za to “ubire” novce. Upravo o takvim poslovima govorimo, piše mojfaks.com.

Ako ste mislili da je nemoguće raditi posao koji zvuči predobro da bi bio istinit, mi smo ovdje da vas razuvjerimo i otkrijemo koji su to točno poslovi:

  • Jedeš Oreo kekse cijeli dan i dobiješ za to lovu

Nažalost, pozicija “jedača” Oreo keksa je sada zauzeta, ali još u veljači je mjesto na toj “poziciji” bilo prazno. Naime, prije mjesec dana Mondelez International zapošljavao je četvero kušača njihovih proizvoda među kojima su najpopularniji Oreo keksi. Sretnici koji su dobili ovaj posao po cijele dane moraju jesti slatkiše za lovu. Posao iz snova za svakog ljubitelja slatkog!

  •  Gledanje Marvelovih filmova i zarada idu zajedno

Premda nije riječ o stalnom poslu, cabletv.com traži kandidata koji će pogledati 20 Marvelovih filmova prije premijere novih Avengersa. Premijera filma je 26.aprila , a “radnik” filmofil bit će za gledanje plaćen hiljadu dolara. Jedino što se očekuje od kandidata jest da su fanovi Marvela i da o toj temi objavljuju na svojim društvenim mrežama. Odnosno, dok gledaju filmove trebali bi se snimati i stvarati zanimljiv sadržaj povezan s Marvelom. Satnica je 25 dolara.

  •  Budite Disneyjeva princeza cijeli dan

Osobe koje ne vole djecu definitivno ne bi mogle biti obučene poput Ariel ili Belle po cijele dane jer ovdje je riječ o poslu dadiljanja. Osoba koja “ubode” posao Disneyjeve princeze bit će plaćena 50 hiljada  dolara godišnje, a jedini uvjet je da je cijelo radno vrijeme u svojoj ulozi.

  •  Profesionalni spavač

Posao iz snova za mnoge studente (ali i drugu populaciju) je da spavaju i da za to budu plaćeni. Naime, posao profesionalnog spavača zbilja postoji. Takav posao uglavnom nude kompanije koje se bave proizvode za spavanje poput madraca ili jastuka. Osim toga, profesionalni spavači im dobro dođu za različita istraživanja prije plasiranja proizvoda ili čak za testiranje. Primjerice, 2013. NASA je platila ljudima 18 000 dolara za spavanje u trajanju od 70 dana. Njihovi spavači su testirali uvjete spavanja slične u svemiru.

  • Testiranje VR naočala i igranje igara

Videoigre moraju imati svoje testere pa tako i igre koje se igraju uz pomoć VR naočala. Zvuči zabavno? Sigurno i jest jer nije riječ o tipičnom pritiskanju gumbića na joysticku. Tvrtka Hubneo VR Lab upravo za to plaća svoje testere te cijelu priču povezuju s društvenim mrežama.

  • Promotor alkoholnog brenda

Promotori, zapravo ambasadori, nekog alkoholnog brenda, odlično se sigurno zabavljaju na svom poslu. Zašto? Zato što im je cuganje zapravo posao! Na stranici za traženje posla, glassdoor.com, moguće je naći upravo takav posao s plaćenim prijevozom pa se nećete morati “veseli” zamarati time kako ćete kući.

(STUDOMAT.ba)