Mislite da je vaš cimer grozan? Ova studentica je tražila DNK test kako bi saznala koja joj je cimerica popila jogurt

Suživot s nekim u istom prostoru može biti naporan, ponekad grozan, ali neki ljudi zaista vole dići stvari na totalno 'next level'. Normalno je da nas smeta ako nam cimer s kojim dijelimo sobu ili stan stalno uzima hranu iz frižidera i nikada ju ne kupuje, no jeste li ikada pomislili napraviti DNK test kako biste utvrdili koji vam je cimer popio jogurt?


Tokom studiranja mnogi pribjegavaju cimerima jer ipak, lakše je prepoloviti troškove, nego se krpiti sam. Osobe koje godinama prakticiraju “cimerstvo” znaju da je dobrog cimera teško naći jer gotovo da se radi o pronalaženju igle u plastu sijena. Zbog toga često možemo čuti horor priče o cimerima , a priča koju ćemo sljedeću ispričati je više nego zanimljiva…vjerojatno samo za čitanje jer oni koji ju moraju proživljavati sigurno ne uživaju, prenosi mojfaks.com.

Advertisements

Azijska televizija, TVBS, izvještava o tome da je djevojka, inače studentica Univerziteta Chinese Culture u Taipei, zahtijevala DNK test s boce jogurta kako bi saznala koja je tačno od cimerica popila njen jogurt. Prošli mjesec studentica je u kuhinji vidjela da je njena boca jogurta popijena i bačena u smeće. Bocu je izvadila iz smeća te odlučila svoje cimerice suočiti sa situacijom te ih pitati koja je od njih ovaj teški “zločinac” koji joj je popio jogurt.

“Nisam bila ja” glasio je odgovor od svake cimerice na što je djevojka poludjela i otišla u najbližu policijsku postaju. Razgovarala je s inspektorom pa ispričala što se dogodilo u kući i zahtijevala da se obavi istraga. Nikome nije jasno kako je do toga došlo i što je s policijom na Tajvanu, ali istraga je zbilja kasnije provedena. Policajci su shvatili da otiske prstiju ne mogu pronaći na boci, tražili su od djevojke da cimericama poruči da im slijedi DNK test. Test je koštao 500 američkih dolara. No, čini se da se dotičnoj isplatio jer je krivac pronađen i sada je jedna od cimerica optužena pred zakonom za krađu.

Advertisements

Budući da je test koštao kao suho zlato, porezni obveznici se pitaju zašto je došlo do ove situacije i zašto su policajci pristali istraživati spomenuti slučaj i još napraviti DNK test. Situaciju nazivaju “traćenjem novca i resursa”. Što je zapravo i istina. Eto, sljedeći put kada budete išli nešto prigovoriti cimeru sjetite se Kineskinje iz ove priče pa budite sretni što vas cimer nije tužio. Grozno je kada ti cimer uzima hranu, ali je duplo grozno kada odeš na policiju s tom optužbom.

(STUDOMAT.ba)