Ministri posjetili mostarski Univerzitet: “Vrlo rado ćemo uskočiti”

"Rektorica je navela dio oko infrastrukturnih projekata, tu gdje mi možemo pomoći mi ćemo vrlo rado uskočiti."


univerzitet dzemal bijedic i 18052022
Foto: Starmo.ba

Izaslanstvo novoizabranih ministara u Vladi Hercegovačko-neretvanskog kantona, zajedno s predsjedateljem Skupštine HNK, u utorak, 21. novembra, posjetilo je Univerzitet “Džemal Bijedić” u Mostaru.

 – Ovo je prva posjeta članova nove Vlade HNK i to dovoljno govori koliki je prioritet Univerzitet Džemal Bijedić i naravno Sveučilište u Mostaru. Ministarstvo obrazovanja će u koordinaciji sa Univerzitetom pokušati unaprijediti našu suradnju. Rektorica je navela dio oko infrastrukturnih projekata, tu gdje mi možemo pomoći mi ćemo vrlo rado uskočiti. Imamo projekata započetih iz prethodnog mandata, vizije koje treba ostvariti i realizirati pa ćemo se potruditi da u narednom razdoblju i poboljšamo standard uposlenika Univerziteta, naveo je Adnan Velagić, ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta, i dodao kako konekcija između Vlade HNK i Univerziteta treba biti još bolja.

Upoznat s problematikom Obzirom da dolazi iz ove obrazovne institucije, naveo je kako je vrlo dobro upoznat s problematikom Univerziteta.

Navela je kako se nada će se Univerzitet ostvariti još bolju suradnju s novom Vladom HNK, osobito jer su neki od novih ministara i profesori mostarskog Univerziteta.

 – Neki od novih članova Vlade su i naši profesori i oni su alumni našeg Univerziteta pa sam sigurna da će naša suradnja biti produktivna, zaključila je rektorica.