Messenger uveo nove opcije koje su vam već dostupne

Aplikacije za dopisivanje u posljednje vrijeme se trkaju u tome koja će prije i više noviteta da ponudi korisnicima.


Close up woman hands holding a smartphone. Young girl uses messenger, free wi fi or internet
Ilustracija: Envato

Messenger je u novoj objavio podijelio novosti o opcijama koje su sada aktivne, piše Radio Sarajevo. Grupne razgovore možete da pokrenete među Messenger i Instagram kontaktima, a takođe stižu i ankete kako bi se lakše odlučilo o zajedničkim temama.

Kako poručuju u objavi, i dalje ćete imati kontrolu nad time ko može da vas kontaktira, kao i ko ide na listu razgovora, ko mora da pošalje zahtjev, ko uopšte ne može da vas kontaktira. S obzirom na to da su grupni razgovori u pandemiji postali nezaobilazni, oni dobijaju još jednu funkciju – indikatore tipkanja za svaku osobu u grupi.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Stižu i nove teme za Messenger, od kojih se izdvaja ona za ljubitelje astrologije. Nešto ranije, Messenger je uveo i Quick reply opciju, kao i mogućnost skeniranja QR kodova i linkova.

Quick reply će korisnicima olakšati brzi odgovor na multimedijalni sadržaj koji dobiju od drugog korisnika Messengera. Kada dobijete fotografiju ili video, na dnu će se pojaviti Quick reply, putem koga ćete moći da odmah da odgovorite, bez izlaska iz fotografije ili videa i povratka u chat.

QR kodovi i linkovi za plaćanje su nova mogućnost plaćanja iz FB Messengera će u početku biti dostupna samo korisnicima u SAD.