“Međunarodni dan” na Univerzitetu u Sarajevu

Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu organizuje danas -International day-, koji će biti upriličen u Rektoratu Univerziteta.


univerzitet sarajevo pravo

Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu organizuje danas “International day”, koji će biti upriličen u Rektoratu Univerziteta.

U cilju povećanja procesa internacionalizacije, Univerzitet u Sarajevu učestvuje u nekoliko programa mobilnosti (Erasmus Mundus, Ceepus, Mevlana, Tempus, te bilateralna saradnja) koji omogućuju da studenti, nastavnici i saradnici s partnerskih univerziteta u Evropi, ali i šire dođu u Sarajevo i provedu određeni period mobilnosti.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Također i bh. studentima, nastavnicima i saradnicima nudi se mogućnost da odu na jedan od partnerskih univerziteta, prenosi Radiosarajevo.ba.

Kroz događaj koji organizira Služba za međunarodnu saradnju – “International day”, studenti će imati priliku predstaviti ukupan dojam koji su stekli nakon već više od jednog semestra boravka u Sarajevu.

Gosti će predstaviti svoje iskustvo dosadašnjeg boravka na Univerzitetu u Sarajevu, studij, rad, istraživanje te dati poređenja između Sarajevskog i njihovog matičnog univerziteta.

Ovom događaju, osim stranih studenata, prisustvovat će i domaći studenti koji su učestvovali u razmjenama, kao i prodekani i koordinatori za međunarodnu saradnju s fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu.

[box type=”shadow”]Facebook: Univerzitet u Sarajevu – pratite aktuelnosti s vašeg Univerziteta![/box]

(Radiosarajevo.ba)