Ljetna škola “Rethinking the Culture of Tolerance – The New Challenges of the European Integration Process”

Univerzitet u Istočnom Sarajevu u periodu od 15. do 21. septembra, zajedno sa Univerzitetom u Sarajevu i Univerzitetom Bicocca iz Milana, organizuje prvu ediciju Ljetne škole - Rethinking the Culture of Tolerance - The New Challenges of the European Integration Process.


banner logo cultor org

Univerzitet u Istočnom Sarajevu u periodu od 15. do 21. septembra, zajedno sa Univerzitetom u Sarajevu i Univerzitetom Bicocca iz Milana, organizuje prvu ediciju Ljetne škole “Rethinking the Culture of Tolerance – The New Challenges of the European Integration Process”.

Svečano otvaranje Ljetne škole zakazano je za 15. septembar u 9,00 sati u sali Mašinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Učesnike će pozdraviti predstavnici univerziteta organizatora, gradonačelnici Sarajeva i Istočnog Sarajeva, te neki od predavača. Otvaranju škole prisustvovat će i predstavnici više ambasada u BiH, dekani organizacionih jedinica Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Ljetnu školu će pohađati 35 kandidata iz 15 zemalјa. Škola je namijenjena polaznicima master i doktorskog studija u oblasti društvenih nauka u BiH, Italiji, zemlјama regije, Evropske unije, kao i internacionalnim studentima. Predavanja i radionice će biti održani u prostorijama zgrade Rektorata Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a jedan dan Škole bit će održan na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Dodjela certifikata i zatvaranje škole je u subotu, 20. septembra, u 12,00 sati u prostorijama Rektorata Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Zvanični pokrovitelј Ljetne škole je Ambasada Republike Italije u BiH.

Projekat će trajati tri godine, a svaki od uključenih univerziteta će jedne godine biti domaćin lјetne škole, navodi se u saopštenju Službe za odnose s javnošću Univerziteta u Sarajevu..

Rad Škole možete pratiti na zvaničnim web stranicama Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Univerziteta u Sarajevu i na web stranici Škole.

(STUDOMAT.ba)