Lijepe vijesti za studente iz bh. grada: Povećane stipendije sa 800 na 900 KM

Stipendije će biti isplaćivane u devet rata po 100 KM, dok će studenti na postdiplomskim studijama dobiti jednokratno 900 KM.


546
Ilustracija: STUDOMAT

Stipendistima opštine Srbac u školskoj 2023/2024. godini bit će povećana stipendija sa 800 na 900 KM, što će unaprijediti njihov položaj, rečeno je u Opštinskoj upravi.

Stipendije će biti isplaćivane u devet rata po 100 KM, dok će studenti na postdiplomskim studijama dobiti jednokratno 900 KM.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Načelnik Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Marko Miholjčić izjavio je, navodi Srna, da će konkurs biti raspisan čim odluka stupi na snagu, te dodao da će već u decembru biti objavljena konačna rang-lista.

Miholjčić je naveo da će pravo na stipendiju imati studenti druge i viših godina studija sa državnih i privatnih fakulteta, dok će biti omogućeno i stipendiranje studenata sa prve godine koji su bili vukovci i učenici generacije.

– Biće omogućeno i stipendiranje djece poginulih boraca, ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, djece bez roditeljskog staranja i iz porodica sa četvoro i više djece, odnosno studenata sa invaliditetom, te djece korisnika stalne novčane pomoći, istakao je Miholjčić.