LANACO platinum sponzor NetWork 10 konferencije

NetWork konferencija, kao i svih prethodnih godina, i ove godine uživa veliku podršku jednog od lidera na IT tržištu Bosne i Hercegovine, kompanije LANACO, koja će u godini jubileja, proslave 30 godina od osnivanja, na ovom događaju imati status platinum sponzora.


NetWork 10 i Lanaco 3

Na danas održanoj konferenciji za novinare u Sarajevu, povodom najave NetWork 10 konferencije, a koja će se održati u periodu od 25.3.-27.3.2020. godine u Grand Hotelu Neum, predstavnici kompanije LANACO i Microsofta BiH su izrazili zadovoljstvo nastavkom saradnje i istakli njen strateški značaj za obje strane. Danas gotovo sve kompanije postaju digitalne, a LANACO sa svojim softverskim rješenjima i infrastrukturom pomaže različitim industrijama da unaprijede poslovanje u skladu sa globalnim tržišnim trendovima.

Kao najveća privatna IT kompanija u BiH, LANACO danas prolazi kroz procese tranzicije sa ciljem zadržavanja stečenih pozicija i širenja na globalno tržište, nastojeći da sa svojim dugogodišnjim iskustvom uvijek isporuči nova inovativna rješenja namijenjena brojnim oblastima.

Zoran Bojanić, sistem inženjer za računarske mreže u kompaniji LANACO  i jedan od predavača na ovogodišnjem NetWorku, ističe da je ova konferencija odlična prilika za razmjenu znanja i iskustva tehnoloških stručnjaka, ali i svih onih koji žele da uz pomoć savremenih tehnologija osnaže svoje poslovanje.

Mirad Maglić, Country Representative Microsoft BiH, također je istaknuo prednosti nove saradnje: „NetWork je najveća tehnološka konferencija u Bosni i Hercegovini i predstavlja koncentrator i  katalizator znanja, mjesto okupljanja domaćih i stranih IT stručnjaka i sredstvo za uspostavljanje i unapređenje poslovnih i ličnih veza i poznanstava.  Izuzetno mi je drago da je Microsoft kroz proteklih deset godina uvijek bio blizak konferenciji, zajedno s našim partnerom Lanacom, kao i mnogim drugima, i jako mi je drago što je NetWork konferencija postala istinski prepoznatljiv regionalni brand.“

Novosti o NetWork 10 su dostupne i putem društvenih mreža: Facebook, Instagram, Twitter i LinkedIn.