KULT BiH: Dan mladih općine Ilidža 2013

Dan mladih općine Ilidža je tradicionalna omladinska manifestacija koju volonteri/ke Instituta za razvoj mladih KULT organizuju po osmi put.


kult bih 2

Dan mladih općine Ilidža je tradicionalna omladinska manifestacija koju volonteri/ke Instituta za razvoj mladih KULT organizuju po osmi put.

kult bih 2Ovaj događaj, kojim se volonterki/ke izrazito ponose, održat će se danas, 30. juna 2013. godine ispred Obrazovno – razonodnog centra za mlade “Spajalica” na Ilidži.

Tok događaja:

  • 11:00 – 16:00 – aktivnosti za djecu i mlade (ispred “Spajalice”)
  • 19:30 – 22:00 – koncert na Ljetnoj pozornici Ilidža

Na dječiji program pozvani/e su učenici/e od petog do devetog razreda osnovnih škola, te mališani/ke iz vrtića. Za učenike/ce osnovnih škola održat će se osme Igre bez granica. Sve učesnike/ce očekuju i mali poklon paketi za učešće u mini takmičenju.

Na koncertu za mlade učestvovat će brojni izvođači i bendovi, a na kraju će biti organizovana i nagradna igra za koju će se prodavati srećke, čiji prihod će ići u humanitarne svrhe za pomoć socijalno-ugroženim porodicama na području općine Ilidža.

Na koncertu učestvuju: Rijana Jusufbegović, Amina Turković, Filip Vilić i Sebastijan Lovrić (u duetu) te bendovi: Motivacija, Krdžđa i Ne znam. Specijalna gošća je mlada pjevačica Emina Tufo.

Učesnici Dana mladih dobit će poklon pakete koje su osigurali sponzori. Sokovi i druga osvježenja tokom Dana mladih bit će besplatna, saopšteno je iz KULT-a.

(STUDOMAT.ba)