Konferencija WBC-INCO.NET projekta u Beču

27. i 28. marta 2014. godine u Beču će biti održana konferencija i brokerage event WBC-INCO.NET projekta (Koordinacija istraživačkih politika zapadnog Balkana) pod nazivom -Prema 2020: Novi horizonti za istraživanje, tehnološki razvoj i inovacije u regiji zapadnog Balkana-.


wbc inco net cover

27. i 28. marta 2014. godine u Beču će biti održana konferencija i brokerage event WBC-INCO.NET projekta (Koordinacija istraživačkih politika zapadnog Balkana) pod nazivom “Prema 2020: Novi horizonti za istraživanje, tehnološki razvoj i inovacije u regiji zapadnog Balkana”.

Web stranica konferencije je www.towards2020.wbc-inco.net, a registracija za brokerage event se može izvršiti putem linka: www.b2match.eu/wbc-inco-net.

Ova dva događaja će biti prilika da se grade partnerstva među istraživačima koji dolaze iz našeg regiona s ciljem integracije istraživanja i inovacija u Evropsko istraživačko područje.

Brokerage event ima za cilj da podrži saradnju kroz novi Okvirni program EU “Horizon 2020” fokusirajući se na oblasti:

  • Secure, Clean and Efficient Energy
  • Information and Communication Technologies
  • Inclusive, Innovative and Reflective Societies

WBC-INCO.NET projekat će podržati učešće istraživača iz regiona sa grantovima koji će djelimično pokriti troškove smještaja i prevoza za učešće na konferenciji (cca. 500 eura). Broj grantova je ograničen. Za sve informacije vezano za grant, budite slobodni da kontaktirate WBC-INCO.NET tim u Beču na e-mail: office@wbc-inco.net.

Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije vezano za ove događaje, budite slobodni da kontaktirate Almu Hasanović iz Ministarstva civilnih poslova BiH (alma.hasanovic@mcp.gov.ba; 033/492-553)

Konferencija će okupiti oko 200 učesnika među kojima će biti predstavnici javne uprave za oblast nauke, istraživači, predstavnici industrije iz regiona zapadnog Balkana, Jugoistočne Evrope, Podunavlja i drugih zemalja EU koje su zainteresovane za saradnju sa zemljama zapadnog Balkana, saopšteno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Preliminarni dnevni red konferencije dostupan je u prilogu.

(ncp.ba)