Kompanija Atlantbh dodjeljuje stipendije za studente za akademsku 2021/22. godinu

Kompanija Atlantbh d.o.o objavila je Javni konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima na visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini za šk. 2021/22. godinu.


AttlanBH Scholarship 800x445 1

Već četvrtu godinu za redom, kompanija Atlantbh dodjeljuje stipendije studentima IT studijskih programa širom Bosne i Hercegovine.

Vrijednost stipendije je 200,00 KM/mjesečno za uspješne studente prvog ciklusa studija i 350,00 KM za studente iz socijalno ugroženih porodica, što u sumi za 10 mjeseci iznosi 2.000,00 KM odnosno 3.500,00 KM za školsku godinu po jednom studentu.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Za dodjelu stipendija mogu konkurisati redovni student koji imaju prebivalište na teritoriji Bosne i Hercegovine uz uslove da su državljani Bosne i Hercegovine, da su redovni studenti I ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama na teritoriji BiH, da nisu obnavljali nijednu godinu u toku studija, da ne primaju stipendiju iz drugih izvora stipendiranja i da nisu zaposleni na određeno ili na neodređeno.

Prilkom odabira stipendista razmatrat će se isključivo pet kriterija, na prvom mjestu su uspjeh na fakultetu (ili u srednjoj školi), na drugom angažovanost u studentskim i drugim organizacijama, na trećem učešće na relevantnim takmičenjima ili sl., državnim i/ili međunarodni (takmičenja vezana za: tehničko-tehnološke i IT predmete), na četvrtom spisak projekata na kojem je student fakultativno radio i na petom socijalni status studenata (samo za kategoriju: studenti iz socijalno ugroženih porodica).

Za više informacija i prijavu posjetite ovaj link.

Konkurs ostaje ovjeren do 31. oktobra, a za više detalja pogledati Javni poziv Kompanije Atlantbh d.o.o. Sarajevo za dodjelu 10 stipendija studentima IT smjerova na visokoškolskim ustanovama u BiH za šk. 2021/22. godinu.