KFC od augusta u Sarajevu: Sviđa li vam se lokacija?

KFC je specijaliziran za prženu piletinu.


kfc

Riječ o jednom od najvećih svjetskih lanaca restorana koji uslužuje preko 10 miliona gostiju dnevno u više od 22 hiljade restorana širom svijeta. Danas KFC postoji u preko 150 zemalja, a vrlo brzo će se i Bosna i Hercegovina dopisati na ovu listu.

Lanac je podružnica Yum! Branda, poznate restoranske kompanije koja također posjeduje Pizza Hut, Taco Bell i WingStreet restorane.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

KFC je specijaliziran za prženu piletinu koja se čuva pod strogim uslovima i koja ne sadrži transmasnoće s obzirom da je palmino ulje, u kojem se piletina prži, zamijenjeno uljem uljane repice u fritezama – koje je dokazano kao najzdravije za pržene hrane.

Kompanija TASTRA Sarajevo kao ekskluzivni nosilac franšize za BiH planira otvaranja KFC restorana početkom augusta na trećem spratu Sarajevo City Centra, na tzv. Food courtu.

Pored toga što će Sarajevo postati bogatije za još jedan ugostiteljski objekat, čime će upotpuniti svoju gastronomsku ponudu zahvaljujući upravo ovom planetarno popularnom lancu restorana, KFC je svoja vrata otvorio i za radnike na raznim pozicijama.