Kakvi su uslovi života i smještajni kapaciteti Studentskog centra u Tuzli?

Život u studentskom domu finansijski je najprihvatljiviji, a takva je situacija i na UNTZ.


sc tuzla

Život u studentskom domu teško je objasniti i opisati onima koji ga nisu nikada doživjeli. No, ono što znamo jest da niko od studenata vjerovatno nije požalio to što je u mjestu studiranja odabrao opciju života u domu, umjesto u stanu.

Definitivno je život u studentskom domu najpristupačniji studentima kada je u pitanju cijena smještaja. Takva je situacija i u Studentskom centru Univerziteta u Tuzli.

O smještajnim kapacitetima, načinu i uslovima prijavljivanja u Studentske domove u videu govore Jusuf Džihanović, direktor Studentskog centra Univerziteta u Tuzli i predsjednik Udruženja studenata “Studenjak” Selvir Duraković.

 – Studentski centar pruža smještaj i ishranu studentima koji studiraju na Univerzitetu u Tuzli. Kada prođu prvi i drugi upisni rok na Univerzitetu u Tuzli, početkom septembra mjeseca raspisuje se konkurs u kojem je sažeto koje dokumente djeca trebaju prikupiti, kazao je direktor SC.

Dodao je da konkurs bude otvoren 15 dana te da nakon toga zasjeda komisija koja vrši bodovanje i odlučuje o tome koji studenti će dobiti studentski smještaj.

Pogledajte više o ovoj temi u video prilogu:

Nešto više o smještaju u studentskim domovima u BiH pročitajte u nastavku:

Slike govore više od riječi: Pogledajte kako izgledaju studentski domovi u BiH