Kako izgleda učenje na Balkanu: “Moram se prvo našminkati da bih učila”

"Otvori malo taj prozor, ne može se disati u ovoj sobi."


Ucenje na Balkanu TikTok zabava

Studenti širom svijeta često se susreću s izazovima poput nedostatka motivacije, vremenskog pritiska i stresa. Upravo zbog toga, jedan kreativni student s Balkana odlučio je pristupiti ovim izazovima na šaljiv način, koristeći se popularnom društvenom platformom TikTok kako bi razveselio svoje kolege studente te im pokazao da nisu sami u svojim borbama.

Učenje, ispiti i rokovi često su uzroci glavobolje za studente. No, jedan TikToker odlučio je preokrenuti situaciju u svoju korist, koristeći humor kako bi se suočio s neizbježnim izazovima studentskog života.

Studentica podijelila savjete kako pravi skripte: “Mnogo si mi pomogla sa svojim savjetima”

U videu, @seadhr koristi prepoznatljive situacije, lokalni žargon i šarmantni smisao za humor kako bi povezao studente i podsjetio ih da su svi zajedno u istoj borbi. Njegov video brzo je postao viralan, s hiljadama lajkova, komentara i dijeljenja.

@seadhr

Označi bff koja ovako uči 🤣 #fyp #foryou #balkan #mama #ucenje

♬ original sound – seadhr

Učenje može biti zahtjevno, ali ovaj video nas podsjeća da je važno zadržati smisao za humor te da, na kraju dana, svi prolazimo kroz slične izazove. Kroz humor i zajedničko iskustvo, studenti se mogu osjećati povezanima i motiviranima da nastave s učenjem, unatoč svim preprekama. Smijeh zaista može biti najbolji lijek protiv stresa i muka učenja. 🙂

Za više savjeta kako lakše pripremiti ispit pratite TikTok profil @studomat.ba.