Jeste li za stipendirano studiranje u Kini? Pogledajte ponudu

Univerzitet u Shenzhenu, javna, istraživačka institucija raspisuje konkurs za dodjelu stipendija studentima iz cijelog svijeta koji se odluče da nastave školovanje u okviru nekog od ponuđenih programa.


china 1590994829

SUStech (Južni Univerzitet za nauku i tehnologiju) u Shenzhenu, Kina, raspisuje konkurs za dodjelu stipendija internacionalnim studentima na magistarskim i doktorskim studijskim programima koji između ostalih obuhvataju i biologiju, robotiku, matematiku, pametnu proizvodnju, mašinstvo, mašinski inžinjering, okeanografiju i fiziku. Iznos stipendije za doktorski studijski program je $18,098, na godišnjem nivou,a za magistarski studijski program je $11,955, također na godišnjem nivou.

Da bi konkurisali za stipendiju neizostavno je da studenti prethodno upišu neki od ponuđenih studijskih programa. Kako bi se upisali na magistarske studije potrebna je diploma osnovnih studija i položen standardni test engleskog jezika, test engleskog jezika je potreban i za upis na doktorski studij, a prilaže se uz diplomu magistarskih studija.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Neophodna dokumentacija za upis na Univerzitet, uključuje popunjen aplikacioni formular, ličnu izjavu, transkripte kurseva i ocjena, fotokopiju položenog testa engleskog jezika, dva pisma preporuke, te fotokopiju pasoša. Dokumentaciju je potrebno poslati na e-mail adresu relevantnog odsjeka, koje možete pronaći ovdje.

Rok za prijavu ističe uskoro, 15. juna 2020. godine, a ako ste zainteresovani možete pročitati još informacija na linku.