Jednom namirnicom do blistave kože

Prema istraživanjima postoje namirnice koje imaju izuzetne nutritivne vrijednosti i mogu pomoći u rješavanju različitih problema.


SkinChamp 750x375@2x

Osim što su prepune vitaminima, masnim kiselinama, amino kiselinama i antioksidansima, borovnice, kako tvrdi dr. Perikone, imaju najbolje djelovanje na našu kožu.

Borovnice poboljšavaju funkciju mozga, pomažu u borbi protiv srčanih bolesti, te potpomažu funkciju mišića, ali i čine kožu elastičnijom i regenerativnijom, a samim tim produžavaju njen mladolik izgled.

Stručnjaci preporučuju ili svakodnevnu upotrebu jedne manje šoljice ovog voća, ili optimalnu upotrebu od 3-4 veće porcije nedjeljno kako bismo vidjeli rezultate na svojoj koži koji uključuju: smanjenje ožiljaka i oštećenja, otklanjanje bora i usporavanje starenja.

blueberries 1588427270

Borovnice možete uzimati u vidu soka, ali se bolji rezultati očekuju ako voće jedete svježe i cijelo.

Nemojte zaboraviti da bez obzira koliko dobar učinak borovnice imale koža se ne može očuvati samo konzumacijom ovog voća, njoj je potrebna posebna njega kao što su povremeni piling, ovlaživači kože poslije kupanja, blagi prirodni sapuni, ali i kreme za sunčanje.