Je li vrijeme napraviti pauzu od korištenja tehnologije?

U ovom haotičnom vremenu, lahko je izgubiti kontrolu i predati se lošim navikama. Zato je ograničavanje vremena provedenog na mreži uvijek dobra ideja.


messaging by phone

Od stvaranja smislenijih veza i boljeg sna do zdravije prehrane i ostavljanja stresa na poslu – puno je razloga za isključivanje mobitela i kompjutora. Počnite obraćati pažnju na sebe i svijet u kojem živite i za kratko ćete vrijeme početi bolje iskorištavati sve njegove blagodati.

1. Postavite si realistične ciljeve

Baš kao i svaka velika promjena, dugoročni uspjeh je najbolje postići malim koracima. Zamislite iPad kao omiljeni sladoled. Ako ga se u potpunosti lišite, postavljate si veliku zamku. Pokušajte si dopustiti određeno vrijeme koje ćete provoditi na mreži, ne računajući vaše radno vrijeme, i pokušajte ga smanjiti tijekom vremena.

2. Ne morate baš sve objavljivati

Prije društvenih mreža uživali smo u stvarima ne brinući se o tome da bi svi naši prijatelji i obitelj trebali to vidjeti. Razmislite malo: ima li internetska zajednica goruću želju vidjeti taj tost s avokadom koji ćete pojesti? Odložite pametni telefon za vrijeme jela i samo uživajte u okusu, prenosi poduzetnik.biz

3. Nabavite budilicu

Prema Harvard Medical School, svjetlost koja se emitira s ekrana prije spavanja remeti naš cirkadijski ritam i proizvodnju melatonina, što rezultira lošim snom. Umjesto da svoj pametni telefon koristite kao alarm, ostavite ga u drugoj sobi. Napokon, Facebook ne možete provjeriti na staromodnoj budilici.

4. Priključite i ostale članove obitelji svom izazovu

Lakše je stvoriti dobre navike kad to rade i ljudi oko vas. Sljedeći put kad sjednete večerati, sakupite sve telefone i postavite ih na sredinu stola. Prva osoba koja posegne za svojim prije nego što obrok završi odgovorna je za pranje posuđa.

Nitko vam ne govori da se potpuno odreknete današnje tehnologije, ali ograničavanje vremena provedenog na mreži uvijek je dobra ideja. Sljedeći put kad budete vani s prijateljima, pokušajte razgovarati s njima umjesto sa svojim Instagram sljedbenicima – objavljivanje svih sočnih fotografija može pričekati dok se ne vratite kući.