Javni poziv za učešće u Savjetodavnoj grupi mladih OSCE-a

Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini objavljuje poziv za prijavu za drugi mandat saziva Savjetodavne grupe mladih OSCE-a.


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Osnovana u julu 2014. godine, Savjetodavna grupa mladih ima važnu ulogu u oblikovanju programa rada i aktivnosti Misije OSCE-a u BiH, putem redovnih konsultacija sa uposlenicima i partnerima OSCE-a.

Primarni ciljevi Savjetodavne grupe mladih OSCE-a su omogućiti mladim da svoje ideje realizuju kroz programe Misije i stimulirati njihovu inovativnost kroz konstruktivnu i kritičku ocjenu programskih aktivnosti Misije.

Uzimajući u obzir uspjeh koji je Savjetodavna grupa mladih OSCE-a postigla tokom prvih dvanaest mjeseci svog mandata, Misija OSCE-a je odlučila uspostaviti i drugi mandat ove Grupe.

Za učešće u radu Savjetodavne grupe mladih OSCE-a mogu se prijaviti svi motivisani mladi ljudi starosne dobi od 18 do 30 godina, koji su zainteresovani za sljedeće oblasti: ljudska prava, vladavina prava, obrazovanje, saradnja u oblasti bezbjednosti, medijske slobode, demokratsko upravljanje i ravnopravnost spolova.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 17. juli 2015. godine.

Za dodatne informacije, molimo preuzmite poziv za prijavu ovdje.

Više informacija na: http://bit.ly/1gesx1l

(Civilno društvo)