Istočno Novo Sarajevo raspisala konkurs za dodjelu 100 studentskih stipendija

Raspisan je konkurs za dodjelu 100 stipendija od 120 KM redovnim studentima na državnim visokoškolskim ustanovama.


stipendija 2

Opština Istočno Novo Sarajevo raspisala je konkurs za dodjelu 100 stipendija od 120 KM redovnim studentima na državnim visokoškolskim ustanovama, koje će se isplaćivati u kalendarskoj 2021/22. godini za 10 mjeseci.

Raspisuje se konkurs za dodjelu stipendija studentima druge i viših godina studija sa prosjekom ocjena 7,50 i više, objavljeno je na zvaničnoj stranici opštine Istočno Novo Sarajevo.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Opština će dodjeliti stipendije svim studentima koji imaju prosjek ocjena devet i više ako ispunjavaju ostale uslove konkursa. Za stipendije mogu konkurisati studentima prve godine studija pod uslovom da su proglašeni učenikom generacije u Srednjoj školi i da imaju stalno mjesto prebivališta na području opštine.

Pravo da se prijave na konkurs imaju svi studenti, koji imaju državljanstvo Republike Srpske i BiH, studenti druge i viših godina prvog ciklusa studija koji studiraju na fakultetima u BiH, Srbiji i EU, a koji imaju stalno mjesto prebivališta na području opštine najmanje šest mjeseci prije podnošenja zahtjeva. Stipendije se ne odobravaju za vrijeme apsolventskog staža, a više o uslovima i potrebnoj dokumentaciji za prijavu na konkurs, zainteresovani mogu da pronađu na zvaničnoj stranici opštine.

Prijavu sa dokumentima potrebno je dostaviti poštom ili lično u opštinu Istočno Novo Sarajevo, Stefana Nemanje broj dva, Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti, sa naznakom “Prijava na konkurs za dodjelu studentskih stipendija”, putem protokola.

Za sva dodatna pitanja zainteresovani studenti mogu se obratiti u kancelariju broj šest, u zgradi opštine ili putem telefona 057/340-247. Konkurs je otvoren do 12. novembra.