Instagram uvodi nove opcije koje bi mogle oduševiti mnoge, evo o čemu je riječ

Društvena mreža Instagram olakšala je svojim korisnicima uklanjanje postova, komentara i drugih aktivnosti s ove platforme.


instagram app login splash screen logo on iphone picjumbo com 57f424e15f9b586c353dff50 1
Foto: Envato

Instagram je uveo nove kontrole profila koje omogućavaju korisnicima da masovno brišu komentare i postove, kao i da pregledaju protekle interakcije i historiju pretraživanja.

Nove funkcije će biti dostupne u novoj sekciji korisničkih profila pod nazivom “your activity”, a cilj je olakšati pronalazak i uklanjanje prethodnih interakcija. Iako je tehnički bilo moguće uklanjati prethodne lajkove, komentare i postove na Instagramu, to je bilo moguće samo ručno jedan po jedan, naravno, ne računajući potpuno uklanjanje cijelog korisničkog profila.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

b 220209073
Foto: Klix

Sada u sekciji “your activity” postoje prečice za pregled ranijih postova i story-a, kao i lajkova te komentara na feedovima drugih korisnika. Tu su i prečice za pregled vremena provedenog na aplikaciji, za historiju pretraživanja, klikova na linkove i aktivnosti na nivou profila poput promjene korisničkog imena.

Instagram je najavio promjene u decembru ističući da bi mogle biti “posebno važne za tinejdžere kako bi u potpunosti razumjeli koje informacije dijele na Instagramu”. Aplikacija je ponovo pod pritiskom da kreira i ponudi više sigurnosnih mogućnosti za mlađe osobe, a nove mogućnosti uključujući uklanjanje prethodnih aktivnosti bi mogle biti korak ka smanjenju pomenutog pritiska, prenosi Klix.ba.