Indijski student odbija da napusti Ukrajinu bez psa: Traži pomoć

Student Kaushik kaže da je kontaktirao indijsku vladinu službu za karantin i certifikaciju životinja (AQCS) u Delhiju, kao i indijsku ambasadu u Ukrajini, ali bezuspješno.


Foto: Envato
Foto: Envato

Student treće godine mašinstva koji je zaglavio u ratom razorenoj Ukrajini odbio je da napusti zemlju bez svog psa.

Rishabh Kaushik, koji studira na Harkovskom nacionalnom univerzitetu za radio elektroniku u istočnoj Ukrajini, tvrdi da je pokušavao obaviti svu papirologiju i odobrenja kako bi njegov pas mogao da ga prati kada ga prevezu avionom, ali su ga zaustavili zvaničnici koji “stalno pitaju za sve više dokumenata“.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Traže moju avionsku kartu. Kako mogu dobiti avionsku kartu kada je ukrajinski vazdušni prostor zatvoren?, on je rekao.

Student Kaushik kaže da je kontaktirao indijsku vladinu službu za karantin i certifikaciju životinja (AQCS) u Delhiju, kao i indijsku ambasadu u Ukrajini, ali bezuspješno. U video snimku postavljenom na društvene mreže, on takođe tvrdi da je nazvao nekoga na aerodromu IGI u Delhiju u vezi sa svojom situacijom, ali ga je osoba sa druge strane zlostavljala i nije sarađivala.

Bio bih u Indiji upravo sada da mi je indijska vlada dala potreban NOC (potvrdu bez prigovora) u skladu sa zakonima, rekao je.

Kaushik se krije u bunkeru u glavnom gradu Kijevu dok ruske snage gađaju grad artiljerijskom vatrom i projektilima. Usred sirena i zvukova pucnjave i bombardovanja, on mora izaći iz bunkera da bi svog psa zagrijao dok je pod zemljom ledeno.

Zaglavio sam ovdje pošto je moj let bio 27. februara, rekao je. Predstavljajući štene u kadru videa, rekao je da je životinja pod stresom i “stalno plače” zbog zvukova stalnog bombardovanja.

 – Ako možete, molim vas pomozite nam. Čak nam ni indijska ambasada u Kijevu ne pomaže. Nemamo novosti ni od koga, rekao je on u apelu indijskoj vladi.