In memoriam: Senad Muminović (31.03.1990 – 17.07.2020)

Danas nas je nakon teške bolesti, napustio naš dragi prijatelj, kolega i bivši predsjednik Udruženja EESTEC Sarajevo, Senad Muminović.


senad muminovic

Senad je bio student Elektrotehničkog fakulteta na odsjeku za Elektroenergetiku, a svoje prve korake u EESTEC-u napravio je još 2011. godine. U periodu od 2011. do 2015. godine obnašao je brojne dužnosti, među kojima se posebno ističu:

Predsjednik Udruženja 2013/2014, Član Nadzornog odbora 2014/2015, Glavni organizator radionice 2nd EESTEC Trainers meeting, HR tim lider za JobFAIR 2012. Također, bio je i aktivan član na internacionalnom nivou, gdje je radio u raznim timovima, kao i prisustvao brojnim radionicama i razmjenama.

– Senad je ostavio neizbrisiv trag kako na lokalnom, tako i na internacionalnom nivou našeg Udruženja i brojni su članovi koji su mnogo toga naučili od njega. Volio je putovati, družiti se i baviti sportom. Bio je pozitivna osoba koja je krasila naše Udruženje svojim posebnim duhom i nevjerovatnom snagom koja je bila primjer svim članovima. Ova vijest nas je sve rastužila i potresla jer je ovo ogroman gubitak kako za nas, tako i za cjelokupno društvo koje ostaje uskraćeno za sve velike stvari koje je ovaj mladi čovjek mogao učiniti svojim znanjem i ogromnom željom za napretkom, navodi se u saopštenju udruženja studenata elektrotehnike Evrope.

– Hvala ti za sve što si učinio za naše Udruženje, a prije svega hvala ti za prijateljstvo koje nikada nećemo zaboraviti.