ICBL: Prijavite se na program “Moja praksa”

Inovacioni centar Banja Luka (ICBL) organizuje program Moja praksa predviđen studentima koji žele povećati svoje šanse za buduće zaposlenje ili pokrenuti vlastiti startup.


icbl moja praksa cover

Inovacioni centar Banja Luka (ICBL) organizuje program “Moja praksa” predviđen studentima koji žele povećati svoje šanse za buduće zaposlenje ili pokrenuti vlastiti startup.

Praksa počinje edukativnim dijelom (treninzi iz oblasti timskog rada i projekt menadžmenta) koji traje nekoliko dana i održaće se u prostorijama ICBL-a, a zatim slijedi praksa koja treba počne već krajem aprila.

Svaka kompanija koja učestvuje u “Mojoj praksi” odredi projekat na kojem će praktikanti raditi, kao i mentora koji će voditi praktikante kroz rad. Takođe, mentor tačno naglasi koje profile studenata traži tako da je bitno da u motivacionom pismu naglasite koje programske jezike i platforme koristite, kao i na kakvim biste projektima željeli raditi, tj. u kojem pravcu vidite da se vaša karijera razvija.

Neke su kompanije već odredile projekte i profile praktikanata.  LANACO i Centar za socijalni rad traže praktikante koji bi radili na izradi elektronskog individualnog plana za pomoć i podršku korisnicima centra i traže 2 IT studenta za razvoj baza podataka, 2 IT studenta zainteresovana za programiranje, 1 studenta sociologije i 1 studenta socijalnog rada.

InfoArs želi da razvije eLearning kurseve za populaciju iz ruralnih krajeva BiH i traži 3 praktikanta zainteresovana za web ili grafički dizajn sa poznavanjem:Photoshop, Illustrator, HTML, CSS i jednog studenta ekonomije sa poznavanjem engleskog jezika.

Jedan od učesnika u sljedećem ciklusu prakse (april-maj 2014) je i IT odjeljenje IRB-a (Investiciono-razvojna banka Republike Srpske) koje će angažovati četiri praktikanta – programera kojipoznaju: ASP.NET, C#, HTML, CSS, SQL.

Zatim, tu je i kompanija NITES koja takođe traži 4 programera sa poznavanjem C#, kao i Oranika (ponovo 4 programera), koja traži praktikante koji poznaju (sve ili nešto od) Oracle Database, Oracle APEX, PL/SQL, HTML, CSS, JAVA SCRIPT.

A ako poznajete neke od sljedećih aplikacija i programskih jezika: Autocad, Autocad Map 3D, 3D Max, Revit Architecture, Autodesk Maya, C#, Visual Basic, C++, PHP… – možete se prijaviti za praksu u kompaniji Inova!

Šta je Moja praksa?

Jedinstvena prilika da stekneš radno iskustvo u IT kompaniji.

Koliko dugo traje?

160 radnih časova, o tačnom rasporedu se dogovarate sa mentorima, u skladu sa vašim obavezama na fakultetu.

Kako da se prijavim?

Pošalji kratko motivaciono pismo i CV na: mojapraksa@icbl.ba.

Kad je rok za prijavu?

30. mart 2014. godine. Za više informacija, pozovi na 051 340 619, 066 828 482.

Više informacija na Facebook stranici.

(cerk.info)