IAESTE LC Mostar: Prilika za nezaboravna studentska iskustva


iaeste lc mostar

Studentska organizacije “IAESTE LC Mostar” poziva sve zainteresirane studente da postanu njihovi članovi. IAESTE je organizacija koja se već dugi niz godina bavi razmjenom studenata tehničkih fakulteta. Prilika je to, poručuju iz IAESTE-a, za nezaboravna iskustva koja studenti svojim aktivnostima u ovoj studentskoj organizaciji imaju prigodu steći.

Preko IAESTE-a je ovoga ljeta u Mostar stiglo deset stranih studenata iz različitih dijelova Europe. Na praksu izvan Mostara otišlo je osam domaćih studenata, prenosi Dnevni list.

Predivno iskustvo

– IAESTE-u sam se priključio prije dvije godine. Slučajno sam saznao za organizaciju pa sam tada počeo s radom i druženjem. Ubrzo sam dobio priliku otići u Tursku, u Istanbul, na dva mjeseca i naravno da sam prihvatio. To je predivno iskustvo i prilika za putovanje, praksu, učenje novoga, za upoznavanje ljudi iz čitavog svijeta. Susreo sam se s puno drukčijih kultura, nacija, svjetonazora… Jedno fantastično iskustvo, rekao je Marko Čuljak, višegodišnji član IAESTE organizacije.,

Protekli vikend u Mostaru je održan sada već tradicionalni GETT (Get together). Događanje koje su u IAESTE-u nazvali GETT ima za cilj okupiti sve strane studente koji praksu obavljaju u BiH. Pored njih, GETT-u se pridruže i svi domaći studenti koji su članovi organizacije i oni koji su preko IAESTE-a već putovali ili namjeravaju putovati. Zajednički vikend, druženje, razmjena iskustava i budući planovi osnovni su sadržaj zajedničkih susreta. Tijekom ljetnih mjeseci svaki vikend je rezerviran za posjet jednom bh. gradu. Prošli vikend Mostar je bio destinacija, kako za domaće, tako i za strane studente.

Članovi IAESTE-a u Mostaru i Hercegovini

U Mostaru se proteklog vikenda okupilo pedesetak studenata iz svih krajeva svijeta. Subota je počela doručkom i kratkim upoznavanjem. Nakon toga, krenulo se s obilaskom Blagaja, a zatim Počitelja. Malo osvježenja pronašlo se na poznatim hercegovačkim slapovima Kravice, a zatim je put nastavljen na lokaciju nedaleko od Ljubuškog gdje je organiziran zajednički roštilj. Navečer su se gosti upoznali sa znamenitostima i ljepotama Mostara. Večer je bila rezervirana za klub Daleka obala. U nedjelju nakon doručka, u suradnji s turističkim vodičem, gosti su upoznati sa zanimljivim spomenicima i detaljima našeg grada, a zatim su osvježenje na visokim mostarskim temperaturama pronašli na Gradskom bazenu.

– Budući da je bit IAESTE-a razmjena studenata, ideja, misao i cilj GETT-a bio je okupiti studente iz čitavog svijeta na jednom mjestu, na jednom zajedničkom druženje i moram reći da smo tu uspjeli. Organizacija je bila super, sve je odrađeno fantastično. Mi iz IAESTE-a smo prezadovoljni svim novoostvarenim odnosima i prijateljstvima, dodao je Čuljak.

Zajedničkim radom, članovi IAESTE-a se nadaju da će i dogodine uspjeti ugostiti što više stranih studenata koji će se imati priliku upoznati s ljepotama Mostara i Hercegovine i steći iskustvo koje će im poslužiti u njihovom daljnjem radu i životu.

(dnevni-list.ba)