Homework HUB obilježio Međunarodni dan pismenosti

U sali Miss Irby upriličeno je obilježavanje Međunarodnog dana pismenosti.


Medjunarodni dan pismenosti

Tim povodom organizovana je promocija knjige prof. dr. Jasne Duraković, federalne ministrice za obrazovanje i nauku Federacije BiH i doc. dr. Vedrana Jakupovića pod nazivom “Krizna komunikacija – upravljanje u krizama”.

O knjizi su govorili i recezenti, prof. dr. Seid Masnica i prof. dr. Dženan Kulović.

U sklopu obilježavanja, Homework HUB je prezentovao rezultate i Vodič EnGendering Knowledge, koji je realizovan zajedno sa Asocijacijom studenata Fakulteta zdravstvenih studija uz podršku Gender centra FBiH.

Predstavljena je i brošura “Reforma obrazovanja ne sadrži glas ‘o’” sastavljena od četverogodišnjeg iskustva, primjera i savjeta HUB instrukora/ica. Svrha brošure je podizanje kvalitete obrazovnog sistema u Kantonu Sarajevu.

Obilježavanju su prisustvovali: ministar Ministarstva za visoko obrazovanje, nauku i mlade KS, prof. dr. Pavle Krstić, pomoćnica ministra za mlade Mersiha Kolčaković, direktorica Instituta za preduniverzitetsko obrazovanje, prof. Senada Salihović, predstavnica Gender centra Federacije BiH Lejla Hodović, te predstavnici/e Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke FBiH.