Hit oglas: Student ide u poštu umjesto nevakcinisanih, a za to traži novčanu naknadu

"Nađemo se ispred, ja ulazim i obavim šta trebam za Vas, na izlasku plaćate uslugu."


student

U Facebook grupi Tražim/nudim studentski posao pojavio se oglas o kojemu su brzo počele brujati društvene mreže. Ondje je jedan student objavio oglas u kojem navodi da je vakcinisan te da za nevakcinisane može obavljati poslove u pošti i Fini za novčanu naknadu.

Oglas je uskoro izbrisan iz grupe. Zašto? Ne zna ni autor oglasa Leopold Mamić, koji je za Index potvrdio da je on postavio oglas u studentsku grupu.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

 – Trebaš ući u Poštu/Finu, ali ne možeš?. Nema problema. Vakcinisan sam i nudim JEFTINI ulazak u navedene ustanove. Nađemo se ispred, ja ulazim i obavim šta trebam za Vas, na izlasku plaćate uslugu, glasio je tekst oglasa.

 – Oglas je nažalost izbrisan iz grupe. Ne znam razlog, kaže Leopold.

Foto: Index.hr
Foto: Index.hr

Je li bilo ozbiljnih ponuda?

– Naravno, gorio mi je i inbox i komentari. Nisam znao da će objava tako eksplodirati, jutros sam se probudio i smislio tu ideju, rekao sebi: idem probati objaviti pa vidjet odaziv, ima li uopće mjesta za takvu neku ‘poduzetničku ideju’. Kao što sam rekao, nisam mislio da će objava tako eksplodirati te samim time nisam se ni mislio baviti tim poslom, drugi razlog je sami zakon i vrijeme. U kratkim crtama – sve je krenulo iz zezancije, dok nisu krenule ozbiljne ponude. Ako se ne krenem baviti time, dao sam bar mogućnost cijepljenima za neku vrstu zarade, kaže Leopold.

Foto: Index.hr
Foto: Index.hr

Pitali su ga hoće li na kraju obavljati posao za ljude koji su tražili uslugu.

 – Ne znam jer sam vremenski ograničen i nisam mislio da će ovako buknuti, ali ideja kao ideja će mi svakako biti u ladici, zaključuje.