HEA: Završen osmi Evropski forum osiguranja kvaliteta u Švedskoj

Osmi Evropski forum osiguranja kvaliteta (European Quality Assurance Forum - EQAF) održan je od 21. do 23. novembra u Geteborgu. Domaćin ovogodišnjeg foruma pod nazivom “Radimo zajedno na unapređenju kvaliteta” bio je Univerzitet u Geteborgu.


Foto: HEA BiH
Foto: HEA BiH

Osmi Evropski forum osiguranja kvaliteta (European Quality Assurance Forum – EQAF) održan je od 21. do 23. novembra u Geteborgu. Domaćin ovogodišnjeg foruma pod nazivom “Radimo zajedno na unapređenju kvaliteta” bio je Univerzitet u  Geteborgu.

Forum su  organizovali Evropska asocijacija za osiguranje kvaliteta (ENQA), Evropska studentska unija (ESU), Evropska asocijacija univerziteta (EUA) i Evropska asocijacija institucija visokog obrazovanja (EURASHE).

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Glavni cilj Foruma bio je da omogući jačanje dijaloga o osiguranju kvaliteta, te da kreira jedinstveno evropsko razumijevanje osiguranja kvaliteta putem diskusija i umrežavanja različitih zainteresovanih strana u ovim procesima. Ovogodišnji forum posebno se bavio temom kako pojedinci i organizacije mogu bolje razumjeti ulogu koju osiguranje kvaliteta ima u svakodnevnom životu, te kako zajedno raditi da bi unaprijedili kvalitet.

Na događaju u Geteborgu prisustvovao je i direktor Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta Bosne i Hercegovina dr Husein Nanić, saopšteno je iz Agencije.

(hea.gov.ba)