Grantovi Fondacije UniCredit & Universities za šestomjesečnu praksu

Fondacija UniCredit i univerziteti dodjeljuje 22 granta za programe međunarodne studijske razmjene - Study - Abroad Exchange Programme u trajanju od šest mjeseci za studente dodiplomskog studija iz Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Rusije, Srbije i Ukrajine.


unicredit univerziteti stipendije

Fondacija UniCredit i univerziteti dodjeljuje 22 granta za programe međunarodne studijske razmjene – ˝Study – Abroad Exchange Programme˝ u trajanju od šest mjeseci za studente dodiplomskog studija iz Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Rusije, Srbije i Ukrajine.

Inicijativa je namijenjena studentima posljednje godine dodiplomskog studija, koji bi sljedeći ljetni raspust željeli iskoristiti da steknu profesionalno iskustvo u međunarodnom okruženju pohađajući program plaćene tromjesečne ljetne prakse u jednoj od zemalja u kojima djeluje UniCredit.

Ukupan iznos granta je 5.000 EUR (pethiljada eura) u mjesečnim iznosima od 700 EUR (sedamstotina eura) i dodjeljuje se za period januar 2015. – mart 2016. godine uključujući poreze, povratnu avionsku kartu i sve eventualne troškove dobijanja vize. Troškove u potpunosti pokriva Fondacija UniCredit i Univerziteti.

Kandidati koji imaju dobro akademsko znanje iz područja ekonomije, finansija, bankarstva, menadžmenta, inžinjerstva ili prava, međunarodno iskustvo i koji tečno govore engleski jezik, mogu biti potencijalni sretni dobitnici stipendija!

Rok za dostavljanje prijava je 15. novembar 2014. godine.

Detaljne informacije i obrazac za prijavu dostupni su na web stranici www.unicreditanduniversities.eu.

Cilj Fondacije je promocija istraživanja i inicijativa koje su kreirane sa ciljem proširivanja znanja iz oblasti ekonomije, finansija, bankarstva, menadžmenta, prava te dodjela jedne ili više stipendija godišnje za iste oblasti.

Fondacija ima izrazito evropski karakter, što se odražava na njene aktivnosti. Kroz podršku naučnim istraživanjima širom Evrope, Fondacija u potpunosti odražava impresivnu geografsku i kulturnu različitost područja na kojima djeluje UniCredit, koji u potpunosti finansira rad Fondacije, te kroz vrijednosti koje joj prenosi također inspiriše svakodnevni rad Fondacije.

(stipendije.ba)