Gradi se Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu

Zgrada Fakulteta imat će oko 2.000 metara kvadratnih, jedan dio će biti u dvorani "Peki", a u dograđenom dijelu će biti bazen, sadržaji dijagnostičkog centra korektivne gimnastike, manje sale, teretana...


UIS / Foto: Palelive.com
UIS / Foto: Palelive.com

Univerzitet u Istočnom Sarajevu je jučer objavio tender za Izgradnju Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Pale – faza dogradnje objekta sa bazenom i ostalim dodatnim sadržajima.

Advertisements

Procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a u KM iznosi 4.157.583,30.

Advertisements

Kako je ranije najavio Borislav Cicović, dekan Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta predviđeno je dosta sadržaja u okviru fakulteta, od poluolimpijskog bazena, koji će služiti ne samo za potrebe fakulteta, nego i svih građana opštine Pale, do teretane i mnogih drugih sadržaja.

Dio koji ćemo raditi nije predviđen samo za naše studente nego i za komercijalnu upotrebu. Naravno, mi smo se bazirali i na sportsku rekreaciju, na taj dio sportskih sadržaja. U dograđenom dijelu će biti bazen, neki sadržaji dijagnostičkog centra korektivne gimnastike i onog dijela gdje ćemo raditi naučni dio sa djecom, sa građanima jer će biti dostupno svima. Ovaj dio koji je urađen, moći će se koristiti sa teoretsku nastavu i za onaj dio smještaja od učionica i amfiteatara, kazao je Cicović za citajfilter.com.