Global Citizen – neka vaše ljeto 2015. bude drugačije

Global Citizen - program koji nudi organizacija AIESEC, pruža mogućnost mladima da apliciraju i učestvuju u jednoj od najinteresantnijih prilika koje nudi ova najveća studentska mreža svijeta.


aiesec global citizen

Volonterskim programima, u segmentu edukacije, kulturološke osviještenosti i društvenog poduzetništva, mladi imaju priliku da otkriju i razviju lične sposobnosti i vještine te da prošire svoje znanje i primijene ga unutar svoje zajednice.

Global Citizen povezuje mnoštvo studenata širom svijeta, te radi na podizanju svijesti mladih da su upravo oni najsnažniji medij koji ukazuje na promjene u zajednici.

Priuštite sebi mogućnost unapređenja vlastitih preduzetničkih vještina, upoznavanja novih ljudi i raznolikosti njihovih kultura angažujući se na programima koji su kreirani na adekvatnom problemu lokacije na koju idete.

Iskoristite priliku da ovog ljeta, od 6 do 8 sedmica, odete na razmjenu i radom na interesantnim i zabavnim programima steknete jedno divno studentsko iskustvo, a pri tome pomognete u rješavanju određenog problema u jednoj od ovih 5 zemalja: Grčka, Turska, Poljska, Mađarska i Italija.

Studenti se mogu prijaviti na ovaj program bez obzira na polje studiranja. Pored rada na interaktivnim i edukativnim radionicama za mlade, ekološkim projektima, podučavanju djece engleskom jeziku, razvijanju marketing strategija ili ‘pak grafičkom dizajnu, studenti se mogu okušati i u pripremi zabavnog programa na nekoj od prelijepih talijanskih/ turskih/ grčkih plaža.

Ako smatrate da je ovo za vas idealna prilika, ostavite svoje kontakt podatke na: aiesec.ba/global-citizen

Za više informaciaj kontaktirajte AIESEC Sarajevo putem e-mail adrese: exchange.sarajevo@gmail.com

Ostale informacije možete naći na www.aiesec.ba ili na Facebook stranici AIESEC Sarajevo.

(STUDOMAT.ba)