Garden of Dreams svijetu poslao još jednu magičnu video razglednicu: Srebrenička Gradina se zaodjenula novim, muzičkim ruhom

Četvrto izdanje Garden of Dreams presents BiH odvelo nas je na najmagičnije putovanje do sada, a naša destinacija ovog puta bio je kraljevski grad Srebrenik, dom Tvrtka I Kotromanića, najmoćnijeg vladara i prvog kralja Bosne.


srebrenik

Iza nas je još jedno čudesno putovanje, te smo nakon Sarajeva, tvrđave Vranduk i Doline heroja, zahvaljujući Garden of Dreams ekipi, svratili i do Starog grada Srebrenika, poznatijeg kao Gradina. Osim u veličanstvenim prizorima ove srednjovjekovne utvrde, koja svojom ljepotom oduzima dah, imali smo prilike uživati i u fantastičnom DJ setu najtraženijeg bh. DJ dua- After Affair, koji je magičnim notama “osvojio” još jednu drevnu tvrđavu i ponovo ponudio najbolju virtuelnu zabavu za sve ljubitelje i ljubiteljice elektonskog zvuka.

Advertisements

Svako izdanje Garden of Dreams presents BiH svojevrsno je virtuelno putovanje kroz prostor i vrijeme bogate bosanskohercegovačke historije, stoga smo se vrlo rado ponovo “vratili” u srednji vijek, koji je ostavio možda i najljepše tragove u bosanskoj historiji u vidu prekrasnih kamenih utvrda širom naše zemlje. Tako je četvrto izdanje GoD presents BiH bilo  u znaku Starog grada Srebrenika, jednog od najstarijih i najočuvanijih srednjovjekovnih bosanskih gradova i prijestolnice, nekada moćnog, Bosanskog kraljevstva. U ovoj srednjovjekovnoj utvrdi rađa se najmoćniji vladar Bosne i prvi bosanski kralj, sudbinski predodređen za velika djela, Tvrtko I Kotromanić, koji uspjeva proširiti granice Bosne više od bilo kojeg vladara prije.

Nakon osmanlijskih osvajanja biva nepravedno zapostavljena, a onda se po završetku Drugog svjetskog rata Gradina ponovo budi, zahvaljujući rekonstrukciji i zalaganju svojih građana. Danas je domaćin nekoliko značajnih umjetničkih i kulturnih dešavanja, a sigurni smo kako će ostati upamćena i kao jedna od omiljenih destinacija Bašte snova.

Advertisements

Za sve one koji su propustili premijerno pogledati magičnu video razglednicu sa srebreničke kamene ljepotice Gradine ili to čarobno iskustvo žele ponoviti, cijeli video, u trajanju od 2 sata, dostupan je i na zvaničnom Garden of Dreams YouTube kanalu.

Garden of Dreams, njegujući veličanstvenu fuziju elektronske muzike i prirodnih ljepota Bosne i Hercegovine, pozicionirao se  kao ponosni čuvar kulturne i historijske baštine Bosne i Hercegovine, a svojim novim projektom – Garden of Dreams presents BiH, nudi jednu sasvim novu dimenziju promocije Bosne i Hercegovine, vodeći nas na uzbudljiva virtuelna putovanja širom zemlje, bilježeći kamerom sve te očaravajuće prizore popraćene najfinijim muzičkim notama najboljih bh. DJ-eva, a uskoro će Garden of Dreams magija posjetiti i  veličanstveno vareško jezero Nula, čuveni Titov bunker u Konjicu, jednu od najljepših planina u BiH – Vlašić, kao i mnoge druge bajkovite lokacije širom naše Bosne i Hercegovine.