Gaming: The Sims 4 će omogućiti igračima da promijene seksualnu orijentaciju likova

Cilj ove igre je povećanje zastupljenosti LGBTQIA+ zajednice u igri.


Foto: Ea.com

Kompanija EA će 28. jula lansirati 12. ekspanziju za igru The Sims 4, a svi igrači će od tog dana moći promijeniti seksualnu orijentaciju svojih likova, odnosno Simsa.

Advertisements

Ove promjene su dio napora developera da povećaju zastupljenost LGBTQIA+ zajednice u igri.

– S ovim i nedavnim ažuriranjem, mi pravimo određene korake kako bismo napredovali u igri koja poštuje i slavi nijanse i boje u svakodnevnom životu, riječi su glavnog dizajnera igre Sims 4 poznatog kao SimGuruJessica.

Developer Maxis je radio s GLAAD-om i It Gets Better Projectom kako bi osigurao da se pokrije najširi mogući raspon gledišta o tome kako pristupiti ovoj funkciji na način koji poštuje i uzdiže zajednicu.

Postoji nekoliko podešavanja privlačnosti za svakog lika, koja se mogu koristiti i prilagođavati pod opcijom odabira spola. Moguće je odabrati da li će lika privlačiti muškarci ili žene ili nijedno.

Promjene se mogu praviti u svakom trenutku. Moguće je imati i aseksualnog lika ili onog koji će ulaziti u WooHoo s drugim likovima, ali ne i u veze s njima. Mladi odrasli i stariji likovi mogu pitati bliske prijatelje da postanu WooHoo partneri, ali odbijenica može dovesti do neugodne interakcije.

Istospolne veze su prisutne u igri još od 1999. godine, a nova podešavanja će omogućiti igračima više kontrole nad pričama koje žele ispričati. Maxis radi na unapređenju zastupljenosti u igri The Sims 4, kao i na drugim frontovima. Godine 2020. je dodano više od 100 nijansi kože te klizači kako bi se nijansa prilagođavala, prenosi Klix.