FZZZ: U pripremi “Online škola malog biznisa”

Direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje Kenan Rešo i rukovodilac Projekta zapošljavanja mladih (YEP) Ranko Markuš potpisali su ove sedmice Memorandum o razumijevanju i saradnji radi realizacije prve faze projektne aktivnosti E-learning - poduzetništva za nezaposlene osobe - Online škola malog biznisa.


Foto: FZZZ
Foto: FZZZ

Direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje Kenan Rešo i rukovodilac Projekta zapošljavanja mladih (YEP) Ranko Markuš potpisali su ove sedmice Memorandum o razumijevanju i saradnji radi realizacije prve faze projektne aktivnosti “E-learning – poduzetništva za nezaposlene osobe – Online škola malog biznisa”.

Projekat će zajednički finansirati Federalni zavod za zapošljavanje i Švicarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) putem YEP-a, saopšteno je iz Federalnog zavoda za zapošljavanje.

– S obzirom da postoji potreba za unapređenjem poduzetničkih kompetencija i svijesti o značaju poduzetništva, a s ciljem unapređenja kvaliteta naših usluga, odlučili smo se za realizaciju jednog ovakvog projekta koji podrazumijeva online educiranje u vezi sa poduzetništvom, odnosno pokretanjem vlastitog biznisa. Riječ je o početnoj fazi projektne aktivnosti. Želim se zahvaliti partnerima u ovoj aktivnosti – Projektu zapošljavanja mladih (YEP) i SDC-u – što su prepoznali važnost ovog projekta te nas odlučili podržati, rekao je Rešo.

Markuš je istakao da se prva faza projektne aktivnosti odnosi na izradu odgovarajućih nastavnih modula, tehničkih i kreativnih rješenja, tj. izradu web alata koji će sadržavati nastavne module i druge formate sadržaja koji će pomoći osobama iz ciljne grupe, a predviđena je i obuka zaposlenika Federalnog zavoda za zapošljavanje da koriste i ažuriraju novi web alat.

(fzzz.ba)