Festival kulturnih raznolikosti od 16. do 23. oktobra

Otvaranjem izložbe “Koliko vrijedi migrant?” u utorak, 16. oktobra u 18 sati u Historijskom muzeju BiH počinje “Festival kulturnih raznolikosti”, koji organizuje Fondacija Kulturno naslijeđe bez granica BiH (CHwB BiH).


Pozivnica 2

„Festival kulturnih raznolikosti“ slavi različitost kulturnog naslijeđa koje su u BiH donijeli nekadašnji migranti, danas nacionalne manjine. Program Festivala sastoji se od različitih događaja koje će biti organizirane od 16. do 23. oktobra/listopada 2018. godine.

Advertisements

Detaljne informacije o svim programskim sadržajima biće objavljene na društvenim mrežama CHwB BiH, Facebook i Instagram.  Svi programski sadržaji su besplatni. Festival je podržao Historijski muzej BiH.

Advertisements

„Festival kulturnih raznolikosti“ je dio projekta „(Ne)Vidljivi: Kulturna prava nacionalnih manjina u BiH“, koji je finansirala Vlada Sjedinjenih Američkih Država. Aktivnosti ovog projekta realizovane su u saradnji sa udruženjima nacionalnih manjina iz Tuzle, Banja Luke, Prnjavora, Gradiške, Sarajeva, Visokog i drugih gradova, kao i različitih institucija posvećenih očuvanju i zaštiti kulturnog naslijeđa BiH.

(STUDOMAT.ba)