Festival kulturnih raznolikosti od 16. do 23. oktobra

Otvaranjem izložbe “Koliko vrijedi migrant?” u utorak, 16. oktobra u 18 sati u Historijskom muzeju BiH počinje “Festival kulturnih raznolikosti”, koji organizuje Fondacija Kulturno naslijeđe bez granica BiH (CHwB BiH).

 Festival kulturnih raznolikosti od 16. do 23. oktobra

„Festival kulturnih raznolikosti“ slavi različitost kulturnog naslijeđa koje su u BiH donijeli nekadašnji migranti, danas nacionalne manjine. Program Festivala sastoji se od različitih događaja koje će biti organizirane od 16. do 23. oktobra/listopada 2018. godine.

Detaljne informacije o svim programskim sadržajima biće objavljene na društvenim mrežama CHwB BiH, Facebook i Instagram.  Svi programski sadržaji su besplatni. Festival je podržao Historijski muzej BiH.

„Festival kulturnih raznolikosti“ je dio projekta „(Ne)Vidljivi: Kulturna prava nacionalnih manjina u BiH“, koji je finansirala Vlada Sjedinjenih Američkih Država. Aktivnosti ovog projekta realizovane su u saradnji sa udruženjima nacionalnih manjina iz Tuzle, Banja Luke, Prnjavora, Gradiške, Sarajeva, Visokog i drugih gradova, kao i različitih institucija posvećenih očuvanju i zaštiti kulturnog naslijeđa BiH.

(STUDOMAT.ba)

Možda te i ovo zanima?