Fakultet sporta i tjelesnog odgoja UNSA obilježava 60 godina postojanja

Fakultet sporta i tjelesnog odgoja UNSA obilježava 60 godina postojanja i izuzetnih dostignuća nizom aktivnosti.


fin unsa
Foto: UNSA

Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu obilježava 60 godina postojanja i izuzetnih dostignuća nizom aktivnosti.

Jedan od tih događaja je i Prvi sarajevski sajam sporta, zdravlja i turizma 2023 koji Fakultet sporta i tjelesnog odgoja organizuje u saradnji sa Prirodno-matematičkim fakultetom i Fakultetom zdravstvenih studija Univerziteta u Sarajevu. Sajam će se održati od 27. do 29. oktobra u Centru Skenderija – Dom mladih.

U okviru proslave 60 godina postajanja Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja, održat će se XIV Simpozij “NTS – Nove tehnologije u sportu” koji je naučno-stručna konferencija organizovana sa osnovnim ciljem razmjene ideja i naučnih saznanja iz oblasti sporta, turizma i zdravlja.

Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu već dugi niz godina baštini tradiciju organizacije ovog događaja na koji su kao kolektiv veoma ponosni.

 – Želimo Vam pokazati našu otvorenost kreirajući ambijent za razmjenu ideja i iskustva, kako bismo zajedno unaprijedili nauku i praksu. Bit će održan niz panela gostiju koji će svojim iskustvom, znanjem i naučnim dostignućima prezentirati mogućnosti i prilike koje nam pruža oblast sporta, zdravlja i turizma, naveli su sa Fakulteta.

Svečano otvorenje povodom 60 godina postojanja Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu održat će se 26. 10. 2023. godine sa početkom u 18:00 sati u Hotelu Hills, Ilidža.