Evropski forum Alpbach: Prijavite se na stipendijski program za 2024. godinu

Stipendijski program Evropskog foruma Alpbach postoji s ciljem da se mladim i talentiranim ljudima iz cijelog svijeta omogući učešće na ovoj prestižnoj manifestaciji, koja se svako ljeto održava u austrijskom Alpbachu.


Evropski forum Alpbach – stipendije

Svake godine, stotine mladih talenata iz cijelog svijeta dolaze na godišnji događaj u selo Alpbach. Studenti, mladi profesionalci i pokretači promjena prisustvuju naučnim, kompetentnim i umjetničkim seminarima, učestvuju u programu konferencije visokog nivoa i pridružuju se socijalnim i kulturnim aktivnostima. Stipendisti su jedini učesnici koji ostaju za cijelo trajanje Foruma. I sam EFA kao i Mreža Forum Alpbach (FAN) dodjeljuju oko 350 stipendija prvim učesnicima. Dvije sedmice ljeta su jedinstveno iskustvo za ovu odabranu grupu ljudi, pružajući sadržaj koji potiče na razmišljanje kao i inspirativne susrete s donosiocima odluka i drugim generacijama strastvenih Evropljana.

Stipendijom su pokriveni troškovi učešća i smještaja tokom cijelog trajanja manifestacije, kao i dnevnica u iznosu od 25 eura. Određeni klubovi unutar Forum Alpbach mreže nude i kompenzaciju putnih troškova.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Stipendija je namijenjena studentima, studenticama i mladim profesionalcima iz svih zemalja koji imaju između 18 i 30 godina.

Rok za prijavu i način prijave

Prijava je moguća od 05. do 28. marta 2024.

Za više informacija posjetite link.